Τραγουδίστρια, με πλαστό πτυχίο, έκανε τη χημικό για να πάρει επιχορήγηση - iefimerida.gr

Τραγουδίστρια, με πλαστό πτυχίο, έκανε τη χημικό για να πάρει επιχορήγηση

Τραγουδίστρια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Γνωστή τραγουδίστρια είναι μία από τους κατηγορούμενους για υφαρπαγή επιχορήγησης επιχειρηματικής πρότασης μέσω προγράμματος του ΕΣΠΑ, όπως έγινε γνωστό νωρίτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Star, μια εκ των πέντε ατόμων σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία είναι γνωστή τραγουδίστρια, η οποία εμφανίστηκε ως χημικός και κατέθεσε δικαιολογητικά για να μπει σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Βάσει της ίδιας πηγής το ποσό που θέλησε να πάρει η τραγουδίστρια με τον σύντροφό της μέσω του ΕΣΠΑ ανερχόταν στις 73.000 ευρώ. Το σχέδιό τους, ωστόσο, δεν υλοποιήθηκε καθώς εντοπίστηκαν από την οικονομική αστυνομία και σχηματίστηκε σε βάρος τους η σχετική δικογραφία.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες το ζευγάρι βαρύνεται με την κατηγορία της κατάθεσης πλαστών εγγράφων και συγκεκριμένα πλαστού πτυχίου από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια.

Οπως είχε γράψει νωρίτερα και το iefimerida.gr, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, δυο από τους πέντε συνολικά κατηγορουμένους, μέτοχοι υπό σύσταση εταιρείας, χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα ως δικαιολογητικά, συνυπέβαλαν επιχειρηματική πρόταση σε μη κερδοσκοπική εταιρεία, η οποία έχει ως αντικείμενο την αξιολόγηση, προετοιμασία και διαπραγμάτευση εθνικών και περιφερειακών προτάσεων, που υποβάλλονται στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες.

Οι τρεις υπόλοιποι κατηγορούμενοι, υπάλληλοι- αξιολογητές της μη κερδοσκοπικής εταιρείας, έκαναν δεκτά τα δικαιολογητικά, χωρίς να διαπιστώσουν, όπως όφειλαν, ότι ήταν πλαστά και ανακριβή, με αποτέλεσμα να προωθήσουν την πρόταση στο επόμενο στάδιο της διαδικασίας και να εγκριθεί οικονομική επιχορήγηση, ύψους 73.609 ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ