Τι απαντά μέσω επιστολής ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone της Δραγούμη - iefimerida.gr

Τι απαντά μέσω επιστολής ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone της Δραγούμη

Τι απαντά μέσω επιστολής ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ για το iPhone της Δραγούμη
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εξηγήσεις για το κινητό τηλέφωνο i-Phone που φέρεται να δώρισε στην ηθοποιό Ναταλία Δραγούμη δίνει μέσω επιστολής του ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Παντής. Σε αυτή κάνει λόγο για «πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης θα αποδειχθεί η «συκοφαντία».

Μεταξύ άλλων ο κ. Παντής στην επιστολή του σημειώνει πως η επιλογή του να συγκρουστεί «με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου», τον έφερε αντιμέτωπο «με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους».

Παράλληλα, αναφέρει πως ανώνυμοι παράγοντες εντός του ΑΠΘ άρχισαν να διοχετεύουν «πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις» οι οποίες στη συνέχεια αναπαράγησαν με αποτέλεσμα «την ευαισθητοποίηση της Εισαγγελίας».

Παράλληλα, καταγγέλλει ότι το γεγονός ότι «ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών» ενώ στη συνέχεια καταγγέλλει ότι «έγινε εμπρησμός του αυτοκινήτου μου, διάρρηξη του σπιτιού μου και καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα».

O κ. Παντής, αναφέρει ακόμη ότι στο πλαίσιο των ερευνών που έγιναν ελέγχθηκε μεταξύ άλλων και ο πρώην διαχειριστής του καταστήματος «Λογότυπος» για πρόσφατες οικονομικές αυθαιρεσίες «με αποτέλεσμα τη δίωξη και την απόλυσή του». «Σε αντίποινα»,συνεχίζει ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ «δέχθηκα απειλές, συκοφαντίες και ψεύδη φθηνά, αλλά ηχηρά, τα οποία οδήγησαν τελικά στην παραπομπή μου σε δίκη».

Τέλος ο κ. Παντής αναφέρει στην επιστολή του ότι «η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη ακόμα και για πλημμέλημα, όπως στη δική μου περίπτωση, οδηγεί σε αυτοδίκαια αργία».

Ολόκληρη η επιστολή του Γιάννη Παντή, όπως τη δημοσιεύει το Τhestival έχει ως εξής:

«Θεωρώ υποχρέωσή μου, απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΑΠΘ που με εξέλεξε και με τίμησε με την εμπιστοσύνη της, να ενημερώσω για την εξέλιξη της γνωστής πλέον υπόθεσης του iPhone.

Η επιλογή μου να συγκρουστώ, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη οικονομική συγκυρία, με φαινόμενα διαφθοράς και υπεξαίρεσης προκειμένου να προασπίσω τα συμφέροντα του δημόσιου πανεπιστημίου, με έφερε αντιμέτωπο με συκοφαντίες και ψευδείς καταγγελίες από ενόχους.

Οι ένοχοι χρησιμοποίησαν έναν στερεοτυπικό μηχανισμό, όπου ανώνυμοι παράγοντες, εντός του ΑΠΘ, άρχισαν να διοχετεύουν πλαστές συκοφαντικές ειδήσεις. Τις ειδήσεις αυτές αναπαρήγαγε αρχικά ένα μικρό μέρος του κίτρινου τύπου που στη συνέχεια διευρύνθηκε, με αποτέλεσμα την ευαισθητοποίηση της Εισαγγελίας.

Ελέγχοντας φαινόμενα διαφθοράς, αποκάλυψα ευθύνες και έθιξα συμφέροντα που με έθεσαν στο στόχαστρο πολλών. Έγινε εμπρησμός του αυτοκινήτου μου, διάρρηξη του σπιτιού μου και καταγγελίες για δήθεν σκάνδαλα.

Μεταξύ άλλων ελέγχθηκε από εμένα, ο πρώην διαχειριστής του καταστήματος «Λογότυπος» για πρόσφατες οικονομικές αυθαιρεσίες με αποτέλεσμα τη δίωξη και την απόλυσή του. Σε αντίποινα, δέχθηκα απειλές, συκοφαντίες και ψεύδη φθηνά, αλλά ηχηρά, τα οποία οδήγησαν τελικά στην παραπομπή μου σε δίκη.

Πιστεύω ακράδαντα ότι ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης θα αποδειχθεί η συκοφαντία, καθώς ουδέποτε συναίνεσα στη χορήγηση ούτε στη χρέωση του εν λόγω iphone σε λογαριασμό του ΑΠΘ.

Αγαπητά μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Πέραν όμως της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης, θεωρώ υποχρέωσή μου να απευθυνθώ σε εσάς διότι, σύμφωνα με τον νόμο 4093/2012, όπως αυτός τροποποιήθηκε από τον 4111/2013, η αμετάκλητη παραπομπή σε δίκη ακόμα και για πλημμέλημα, όπως στη δική μου περίπτωση, οδηγεί σε αυτοδίκαια αργία. Έτσι, από μια τελείως αβάσιμη κατηγορία για ένα αδίκημα που αφορά σε δαπάνη 600 ευρώ, βρίσκομαι αντιμέτωπος με το φάσμα της εξόντωσης της πολυετούς σταδιοδρομίας μου στο πανεπιστήμιο τόσο από τη θέση του Αντιπρύτανη όσο και από τη θέση του καθηγητή του ΑΠΘ.

Η ακραία αυτή εξέλιξη καταδεικνύει πως, όταν η αρχή της αναλογικότητας, το τεκμήριο της αθωότητας και το κράτος δικαίου παραγκωνίζονται, τότε οποιοσδήποτε πολίτης ορθώσει το ανάστημα του για να συγκρουστεί με τα συμφέροντα, αντιμετωπίζει κινδύνους δια βίου συντριβής με βάση τους αντιπερισπασμούς των ενόχων.
Ανέλαβα εξ αρχής συνειδητά τους κινδύνους που συνεπάγονται από τη θέση του Αντιπρύτανη και θα παραμείνω πιστός, μέχρι τέλους, στις ηθικές και ακαδημαϊκές μου αρχές.

Με εκτίμηση,

Ο aντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης
Καθηγητής, Ιωάννης Δ. Παντής».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ