Γιούνκερ: Απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι Κύπριοι πολίτες σαν γκάνγκστερ και συμμορίτες - iefimerida.gr

Γιούνκερ: Απαράδεκτο να αντιμετωπίζονται οι Κύπριοι πολίτες σαν γκάνγκστερ και συμμορίτες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αιχμές για την αντιμετώπιση των Κυπρίων πολιτών από τους Ευρωπαίους εταίρους άφησε ο πρώην πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζοντας ότι ντρέπεται από την στάση μελών της Ευρωζώνης, ενώ για την απόφαση της διάσωσης της κυπριακής οικονομίας δήλωσε ότι απαιτεί σκληρές θυσίες.

Ντροπή για την συμπεριφορά της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαίων εταίρων απέναντι στους Κύπριους πολίτες δήλωσε ότι νιώθει ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουκερ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτο το γεγονός ότι «οι Κύπριοι αντιμετωπίστηκαν σαν να ήταν όλοι συμμορίτες και γκάνγκστερ», ενώ σχολίασε ως απαράδεκτες τις εικόνες από τα πλακάτ που περιέφεραν πολίτες της Κύπρου και απεικόνιζαν την Ανγκέλα Μέρκελ με ναζιστική στολή.

Τέλος, σχολιάζοντας την απόφαση για το «κούρεμα» των καταθέσεων των κυπριακών τραπεζών ο κ. Γιουνκερ δήλωσε ότι απαιτούνται σκληρές θυσίες από τους Κύπριους, οι οποίοι «θα πρέπει να αναδιοργανώσουν το τραπεζικό τους σύστημα και να διαφοροποιήσουν την οικονομίας τους», ενώ θεωρεί επιβεβλημένη την βοήθεια της Ευρωζώνης στην Κύπρο πέρα από το πακέτο των 10 δισ. ευρώ, προκειμένου να ανασυνταχθεί η οικονομία του νησιού.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ