Δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος - iefimerida.gr

Δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολες οι δυνάμεις του τόπου αναδιπλώνονται προκειμένου να βρουν τρόπο να συμβάλλουν στην κρίση που μαστίζει την Ελλάδα. Ή έτσι θα έπρεπε να γίνει. Οπως κι αν είναι, όσο αναζητείται η παρέμβαση των ισχυρών οικονομικών δυνάμεων υπέρ της Ελλάδας, οι Έλληνες εικαστικοί προσφέρουν έργα τους για μια δημοπρασία που έχει στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων για την χρηματοδότηση του ελληνικού χρέους.

Όσο και αν το κεντρικό ζητούμενο είναι βεβαίως η άμεση συγκέντρωση υψηλών ποσών, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραβλέπουμε τις καλές προθέσεις και κυρίως τους συμβολισμούς τους. Σε αυτή την κατηγορία εντάσσεται η δημοπρασία που θα πραγματοποιήσει ο διεθνή οίκος δημοπρασιών Bonhams με πρωτοβουλία της Ελληνογερμανικής Αγωγής στο πλαίσιο του καθιερωμένου Greek Sales που θα λάβει χώρα στις 24 Απριλίου. Τα έσοδα από τη δημοπρασία θα δοθούν στο μη κυβερνητικό και μη κερδοσκοπικό οργανισμό «GreeceDebtFree», προκειμένου να αγοράσει ελληνικά κρατικά ομόλογα από τις διεθνείς αγορές. Νωρίτερα, στις 8 Απριλίου θα γίνει η παρουσίαση των έργων των 32 καλλιτεχνών στην Image Gallery από τη Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης. Οι τιμές εκτίμησης κυμαίνονται μεταξύ 500 και 10.000 ευρώ.

Δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος | iefimerida.gr 0

Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθούν έργα που με την υπογραφή των εξής καλλιτεχνών: Γιάννης Αδαμάκης, Κώστας Βαρώτσος, Αλέξης Βερούκας, Όπυ Ζούνη (προσέφερε έργο η οικογένειά της), Χρήστος Καρράς, Δημοσθένης Κοκκινίδης, Χάρης Λάμπερτ, Αφροδίτη Λίττη, Τάσος Μαντζαβίνος, Ναταλία Μελά, Βαγγέλης Μουστάκας, Χρήστος Μποκόρος, Δημήτρης Μυταράς, Βάνα Ξένου, Θεόδωρος Παπαγιάννης, Άγγελος Παπαδημητρίου, Ιωάννης Παρμακέλλης, Φαίδων Πατρικαλάκις, Κωνσταντίνος Ράμμος, Γιώργος Ρόρρης, Εδουάρδος Σακαγιάν, Παύλος Σάμιος, Βασίλης Σολιδάκης, Σωτήρης Σόρογκας, Γιώργος Σταθόπουλος, Νίκος Στεφάνου, Παναγιώτης Τέτσης, Άννα Μαρία Τσακάλη, Αλέκος Φασιανός, Μαρία Φιλοπούλου, Γιώργος Χαδούλης και Μανώλης Χάρος.

Δημοπρασία ελληνικών έργων τέχνης στο Λονδίνο για το ελληνικό χρέος | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ