Der Spiegel: «O επικεφαλής του Eurogroup απειλεί τις χώρες της κρίσης με την μέθοδο της Κύπρου» - iefimerida.gr

Der Spiegel: «O επικεφαλής του Eurogroup απειλεί τις χώρες της κρίσης με την μέθοδο της Κύπρου»

Der Spiegel: «O επικεφαλής του Eurogroup απειλεί τις χώρες της κρίσης με την μέθ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις στην Κύπρο έχει ο ξένος Τύπος με αιχμηρά άρθρα στα οποία γίνεται λόγος για «εκρηκτική απόφαση» και «διαβολική καινοτομία», ενώ ακόμη πιο καυστική είναι η Der Spiegel που υποστηρίζει ότι η μέθοδος της Κύπρου χρησιμοποιείται ως απειλή για τις χώρες της κρίσης.

H Ισπανική El Pais γράφει ότι «Η Κύπρος θα είναι το πρότυπο στις μελλοντικές διασώσεις για τις τραπεζικές κρίσεις» και τονίζει ότι «Ποτέ πριν στην κρίση στην Ευρώπη δεν είχε πληρώσει καταθέτης» ενώ αποκαλεί το γεγονός «διαβολική καινοτομία» που προκάλεσε ανησυχία στις αγορές.

Οι βρετανικοί Financial Times έχουν τίτλο «Φόβοι πως το πακέτο της Κύπρου μπορεί να γίνει μοντέλο διάσωσης», ενώ σε σχετικό άρθρο γνώμης του Γκάντραμ Γουλφ υποστηρίζεται ότι οι περιορισμοί στις κινήσεις κεφαλαίων από την Κύπρο υποσκάπτουν επίσης την αξιοπιστία στην ίδια τη νομισματική ένωση.

Η Γαλλική Le Monde χαρακτηρίζει «πιθανώς εκρηκτική» την απόφαση για περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ στήλη της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας, αναφέρεται στην επιβολή εισφοράς σε καταθέσεις άνω των 100.000 και υποστηρίζει ότι έγινε «ανεπανόρθωτη ζημιά» στην πορεία για τραπεζική ένωση.

Η γερμανική Frankfurter Allgemeine Zeitung έχει άρθρο με τίτλο «χαοτικές ημέρες διάσωσης», στο οποίο υποστηρίζει ότι το Eurogroup «με την "μουδιασμένη" απόπειρα διάσωσης της Κύπρου κατέστρεψε την εμπιστοσύνη στο διασφαλισμένο των καταθέσεων σε όλες τις χώρες».

Και η Der Spiegel αναφέρει οτι «O επικεφαλής του Eurogroup απειλεί τις χώρες της κρίσης με την μέθοδο της Κύπρου»

(Πηγή in.gr)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ