Πολύτιμοι λίθοι θα καλύπτουν τις οθόνες των νέων smartphones - iefimerida.gr

Πολύτιμοι λίθοι θα καλύπτουν τις οθόνες των νέων smartphones

Πολύτιμοι λίθοι θα καλύπτουν τις οθόνες των νέων smartphones
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αντικατάσταση του Gorilla Glass της Corning με ζαφείρι, στις οθόνες των smartphones εξετάζουν οι κατασκευάστριες εταιρίες, δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος πολύτιμος λίθος είναι το δεύτερο σκληρότερο υλικό μετά το διαμάντι, εξασφαλίζοντας πρωτοφανή ανθεκτικότητα στη συσκευή.

Η πρώτη συσκευή που φημολογείται ότι θα χρησιμοποιήσει τον πολύτιμο λίθο, είναι το X Phone της Google, όπως άφησε να εννοηθεί ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Λάρι Πέιτζ, ο οποίος επεσήμανε ότι το X Phone, θα είναι ανθεκτικό στις γρατσουνιές σε τέτοιο βαθμό που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «άθραυστο».

Το ζαφείρι είναι τρεις φορές πιο σκληρό και ανθεκτικό από το Gorilla Glass ενώ η Apple ήδη χρησιμοποιεί ζαφείρι για να καλύψει την κάμερα του iPhone. Η χρήση ζαφειριού ωστόσο είναι πιθανό να αυξήσει τις τιμές κατακόρυφα, αφού το ζαφείρι είναι 10 φορές πιο ακριβό από το Gorilla Glass, αλλά δεδομένου ότι η τιμή του βρίσκεται σε συνεχή πτώση, ίσως τελικά να αποδειχθεί εξίσου οικονομική λύση.

Ωστόσο αν τελικά αποφασιστεί η χρήση ζαφειριού για τα νέα smartphones, αυτό θα επιφέρει τεράστιες απώλειες στην Corning,την κατασκευάστρια εταιρία του Gorilla Glass, η οποία το 2012 σημείωσε 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε πωλήσεις καταγράφοντας ρεκόρ στο τέλος του τέταρτου τριμήνου, χάρη στη χρήση του Gorilla Glass από τις κατασκευάστριες εταιρίες έξυπνων κινητών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ