Ο αλ-Ζαουάχρι νέος αρχηγός της αλ Κάιντα - iefimerida.gr

Ο αλ-Ζαουάχρι νέος αρχηγός της αλ Κάιντα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η αλ Κάιντα όρισε νέο αρχηγό της τον Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι, σύμφωνα με ανακοίνωσή της στο διαδίκτυο. Ο γεννημένος στην Αίγυπτο αλ-Ζαουάχρι είχε τονίσει νωρίτερα αυτόν το μήνα ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία της αλ Κάιντα κατά των ΗΠΑ και των συμμάχων τους, στην πρώτη του δημόσια δήλωση μετά το θάνατο του Μπιν Λάντεν κατά τη διάρκεια επιχείρησης αμερικανικής ειδικής ομάδας κρούσης στις αρχές Μαΐου στο Πακιστάν.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως η αλ Κάιντα δεσμεύεται να συνεχίσει υπό την αρχηγία του 60χρονου αλ-Ζαουάχρι τον ιερό πόλεμο εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ. Ο μέχρι πρότινος νούμερο δύο στην ιεραρχία της οργάνωσης πιστεύεται πως δρα στα σύνορα Πακιστάν και Αφγανιστάν, περιοχές που το τελευταίο διάστημα πλήττονται συνεχώς από αμερικανικές επιθέσεις.

Γόνος μεγαλοαστικής οικογένειας της Αιγύπτου, ο πατέρας του ήταν καθηγητής φαρμακολογίας στο Πανεπιστήμιο του Καΐρου και ο παππούς του ιμάμης στο Πανεπιστήμιο του αλ Ιζάρ, ένα πολύ σημαντικό Πανεπιστήμιο θρησκευτικών σπουδών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ