«Νευρικές» οι αγορές μετά το Eurogroup για την Κύπρο

Με επιφυλακτικότητα υποδέχθηκαν την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και την οικονομία του νησιού τα ευρωπαϊκά και διεθνή χρηματιστήρια.

Η συμφωνία αναδιάρθρωσης του τραπεζικού συστήματος, η οικονομική ενίσχυση από την Ε.Ε. και η αποτροπή μιας εξόδου της Κύπρου από το ενιαίο νόμισμα, άφησαν «ικανοποιημένους» τους επενδυτές, αλλά κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε άμεσα στους δείκτες των μεγαλύτερων αγορών της Ευρώπης και του κόσμου.

Τα χρηματιστήρια σε Ελλάδα και Κύπρο δεν λειτούργησαν τη Δευτέρα λόγω αργίας της 25ης Μαρτίου, αλλά οι δείκτες των ξένων χρηματιστηρίων «αντικατοπτρίζουν» τα αποτελέσματα των αποφάσεων του Eurogroup.

Στη Φρανκφούρτη το χρηματιστήριο αν και άνοιξε το πρωί με εμφανή την ικανοποίηση των επενδυτών μετά τη συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου, έκλεισε τελικά με πτώση, έπειτα από τις δηλώσεις του επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, που προκάλεσαν φόβους στους επενδυτές για νέες απώλειες.

Ο δείκτης DAX έκλεισε με πτώση 0,51% και διαμορφώθηκε στις 7.870,9 μονάδες. Ο δείκτης MDax υποχώρησε κατά 0,14% και διαμορφώθηκε στις 13.339,63 μονάδες.

Το χρηματιστήριο στο Παρίσι έκλεισε με πτώση 1,12%, καθώς επικράτησε ανησυχία στους επενδυτές μήπως οι όροι του πακέτου διάσωσης της Κύπρου, μπορούν να εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Ο δείκτης CAC 40 κατέγραψε απώλειες 42,31 μονάδων και έκλεισε στις 3.727,98 μονάδες.

Στο Λονδίνο το χρηματιστήριο έκλεισε με πτώση 0,22%, καθώς ο δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 14,38 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 6.378,38 μονάδες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ