Ιμπαγάσα: Κορυφαίος Ελληνας ο Αβραάμ - iefimerida.gr

Ιμπαγάσα: Κορυφαίος Ελληνας ο Αβραάμ

Ιμπαγάσα: Κορυφαίος Έλληνας ο Αβραάμ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αριέλ Ιμπαγάσα είναι ιδιαιτέρως αγαπητός στον κόσμο του Ολυμπιακού και κάθε του κουβέντα έχει ξεχωριστή βαρύτητα. Μιλώντας στην εφημερίδα «Πρωταθλητής» ο Αργεντινός βιρτουόζος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει κορυφαίο Ελληνα ποδοσφαιριστή τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, ενώ εγκωμίασε τον Ανδρέα Τάτο και αποκάλυψε ότι θα ήθελε τον Λέτο στον Ολυμπιακό.

Διαβάστε μέρος της συνέντευξης:

Πού ήθελες να αφιερώσεις το 3ο συνεχόμενο και 40ο συνολικά πρωτάθλημα;

«Το αφιερώνω σε όλη την ομάδα, στον πρόεδρο και στον κόσμο. Ένα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας, ανήκει στους φιλάθλους που μας ακολουθούν παντού, όπου κι αν παίζουμε και μας βοηθούν. Η φετινή χρονιά είναι πολύ σημαντική και ιδιαίτερη».

Νιώθεις αρχηγός, φοράς δεν φοράς το περιβραχιόνιο;

«Το σημαντικό δεν είναι ποιος θα είναι αρχηγός στην ομάδα, αλλά όταν μιλάει ο αρχηγός να τον ακούν οι υπόλοιποι παίκτες και να δίνει το στίγμα».

Εσύ το έχεις κάνει αρκετές φορές.

«Μου αρέσει η οργάνωση. Μου αρέσει να οργανώνω τους συμπαίκτες μου. Έχω παίξει πολλά χρόνια ποδόσφαιρο και γνωρίζω τι πρέπει να κάνω. Υπάρχουν φορές που όταν φωνάζει ο προπονητής από τον πάγκο, δεν ακούει κανείς, για αυτό χρειάζεται κάποιος μέσα στο γήπεδο που να οργανώνει την κατάσταση».

Υπήρξε κάποιο φετινό παιχνίδι που ένιωσες την ανάγκη να πεις πράγματα στα αποδυτήρια, ώστε να αφυπνίσεις την ομάδα;

«Έχει συμβεί κάποιες φορές να μιλήσω στους συμπαίκτες μου. Όπως στο φετινό ματς με τον Πανθρακικό που δεν παίξαμε καλά, αλλά όλοι ήταν ευτυχισμένοι που κερδίσαμε. Προσωπικά δεν ήμουν ικανοποιημένος από την εικόνα μας, ούτε και ο κόσμος και μετά το συζητήσαμε ώστε να βελτιωθούμε, Μετά από τέτοιες συζητήσεις πάντα μπαίνει μία σκέψη σε όλους το πώς θα καλυτερέψουν για την συνέχεια».

Είναι εύκολο για μια ελληνικά ομάδα να καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στο Champions League;

«Ναι είναι εφικτό, αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά».

Σε ποιους τομείς;

«Κυρίως στη νοοτροπία»

Ποια είναι η γνώμη σου για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Σίγουρα μπορούν να βελτιωθούν».

Έχουν ταλέντο;

«Έχουν ταλέντο, αλλά χρειάζεται και πολλή δουλειά για να γίνουν πιο ανταγωνιστικοί».

Ξεχωρίζεις κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές;

«Κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής και πιο ολοκληρωμένος αυτή τη στιγμή, είναι ο Αβραάμ (Παπαδόπουλος). Είναι για μένα ο καλύτερος».

Από τους νεότερους, υπάρχει κάποιος που να πιστεύεις ότι μπορεί να έχει εξέλιξη;

«Πιστεύω ότι ο Μανωλάς έχει δυνατότητες να εξελιχθεί και ήδη δουλεύει πολύ και έχει βελτιωθεί αρκετά. Πρέπει να παίξει και στην Εθνική, όπως και ο Σιόβας».

Μόνο αμυντικοί σου αρέσουν;

«Όχι, εντάξει... (γέλια). Μου αρέσει και ο Μήτρογλου. Επίσης, πολύ καλός είναι και ο Αθασιάδης του ΠΑΟΚ. Ξέρει να τελειώνει καλά τη φάση».

Γιατί ξεχώρισες τον Μήτρογλου;

«Γιατί έχει αρκετή ποιότητα ως ποδοσφαιριστής, διαθέτει δύο καλά πόδια, καλή κεφαλιά και είναι ικανός στο ψηλό παιχνίδι. Έχει, όμως, περιθώρια βελτίωσης».

Ο Ολυμπιακός απέκτησε πρόσφατα εν όψει καλοκαιριού και τον συμπατριώτη σου, τον Τόμας Ντε Βινσέντι...

«Έχει πολύ καλά στοιχεία. Έχει ποιότητα με την μπάλα. Μακάρι να έχει μια καλή πορεία και στον Ολυμπιακό. Του το εύχομαι».

Στην ίδια θέση παίζει και ο Τάτος, ο οποίος μετακόμισε προσωρινά στον Άρη, αλλά ενδέχεται να επιστρέψει.

«Μου αρέσει πολύ ο Ανδρέας. Μακάρι να επιστρέψει, του αξίζει άλλη μια ευκαιρία. Για μένα είναι πιο έτοιμος από τον Ντε Βινσέντι για να παίξει στον Ολυμπιακό».

Θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σου και για δύο παιδιά που φαίνεται να έχουν προοπτική. Τον Φετφατζίδη και τον Βλαχοδήμο.

«Ο Φετφατζίδης είναι καλός παίκτης, αλλά χρειάζεται να δουλέψει περισσότερο. Να γίνει πιο ουσιαστικός στα παιχνίδια. Είναι νέος ακόμη και χρειάζεται να βελτιωθεί και να αποδείξει ότι έχει την ποιότητα που χρειάζεται για να παίζει στον Ολυμπιακό. Ο Βλαχοδήμος παίζει τελευταία, έχει προσόντα, προσπαθεί και ο Μίτσελ δείχνει να τον εμπιστεύεται. Χρειάζεται, όμως, να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο γιατί έχει καλά στοιχεία και πρέπει να τα αξιοποιήσει».

Τα καλά του στοιχεία είναι αυτά που λένε και οι περισσότεροι ότι είναι ένας γρήγορς παίκτης, εκρηκτικός, με καλή τεχνική;

«Είναι, όντως, πολύ γρήγορος, εκρηκτικός, έχει καλή σέντρα αλλά πρέπει να δουλεύει κάθε μέρα όλο και περισσότερο για να γίνει καλύτερος. Αυτό ισχύει για όλους μας».

Για τον Πίνο;

«Από πλευράς ποιότητας είναι ο καλύτερος που έχουμε αυτή τη στιγμή στην ομάδα, αλλά... Θεωρώ πως είναι ένας καλός παίκτης, ο οποίος θα μπορούσε να βοηθήσει φέτος τον Ολυμπιακό».

Θα του έδινες μία ακόμα ευκαιρία;

«Σίγουρα, γιατί θεωρώ πως είναι ένας ενδιαφέρον παίκτης για τον Ολυμπιακό. Δεν αποφασίζω όμως εγώ».

Έχεις παρακολουθήσει παιχνίδια της Νέων;

«Είδα τον αγώνα με την Άντερλεχτ στο Καραϊσκάκη».

Υπάρχουν παίκτες που σου άρεσαν;

«Η ομάδα αυτή έχει πολύ καλούς παίκτες που έχουν προοπτική για το μέλλον. Διαθέτει, επίσης, έναν καλό προπονητή και είναι πολύ σημαντικό να έχεις καλό προπονητή στη δεύτερη ομάδα που να δουλεύει τόσο καλά, ώστε όταν οι μικροί ανέβουν στην πρώτη ομάδα να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στο επίπεδο. Προσωπικά, μου άρεσε περισσότερο το Νο 6 ο Σιώπης και ο Λύρας».

Εάν ήσουν πρόεδρος του Ολυμπιακού με ποιον παίκτη θα επέλεγες να αντικαταστήσεις τον Κάνιο και γιατί;

«Με τον Ρομπέρτο Τρασόρας της Ράγιο Βαγεκάνο! Είναι πολύ καλός παίκτης, μπορεί να κατευθύνει την ομάδα, έχει πολύ εμπειρία. Αυτός πιστεύω πως θα ήταν ο καλύτερος αντικαταστάτης μου».

Θα μπορούσατε να παίξετε μαζί στην ίδια ομάδα;

«Έχουμε παίξει αντίπαλοι, αλλά ναι, πιστεύω πως θα μπορούσαμε να παίξουμε και στην ίδια ομάδα. Οι καλοί παίκτες μπορούν να παίζουν μαζί».

Θα περίμενα να επιλέξεις έναν πιο γνωστό παίκτη ως αντικαταστάτη σου και όχι τον Τρασόρας, του οποίου το όνομα – για να είμαι ειλικρινής – πρώτη φορά το ακούω...

«Δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το όνομα, όσο το πόσο χρήσιμος μπορεί να είναι ένας παίκτης και πόσο ταιριάζει στην ομάδα. Για μένα ο Τρασόρας θα ήταν ιδανικός, αφού με ρωτάς».

Ποιον μεγάλο παίκτη θα ήθελες να παίζει μαζί σου στον Ολυμπιακό;

«Τον Σαμουέλ Ετό. Είχαμε παίξει μαζί στη Μαγιόρκα».

Τελευταία ακούστηκε το ενδεχόμενο επιστροφής του Σεμπαστιάν Λέτο. Ανεξάρτητα από το αν θα γυρίσει ή όχι, πώς σου φαίνεται η ιδέα;

«Αν είναι καλά, είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και θα τον ήθελα...».

Στην Ισπανία παίζει και ο γιος του Μίτσελ, ο Αντριάν. Τον γνωρίζεις;

«Ναι, τον ξέρω».

Θα μπορούσε να αποτελέσει μια καλή μονάδα για τον Ολυμπιακό;

«Στην Ισπανία υπάρχουν πολλοί παίκτες στο δικό του επίπεδο. Στην Ελλάδα, όμως, θα μπορούσε να παίξει σε κάθε ομάδα...».

Και στον Ολυμπιακό;

«Ναι, και στον Ολυμπιακό. Δεν νομίζω ότι θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, αλλά θα έπαιζε και άνετα».

Στο δίλημμα Μέσι ή Ρονάλντο τι θα απαντούσες;

«Τον Μέσι. Αυτό που λένε ότι δεν υπάρχει αυτός ο άνθρωπος είναι αλήθεια. Επίσης, είναι απλό και σεμνό παιδί».

Ποιος από τους νεαρούς παίκτες προβλέπεις ότι σε ένα με δύο χρόνια θα είναι τοπ όνομα;

«Ίσκο και Κάστρο, θα εξελιχθούν σε μεγάλους παίκτες».

Σου αρέσει πολύ και ο Τζόναθαν της Μπαρτσελόνα, από όσο ξέρουμε. Είναι ένας μικρός «Κάνιο»;

«Δεν μπορώ να το πω αυτό. Είναι, όμως, ένας πολύ καλός και ποιοτικός παίκτης. Και εάν έρθει στον Ολυμπιακό, όπως ακούγεται και γράφεται, σίγουρα θα είναι πολύ θετικό».

Το ίδιο πιστεύεις και για τον Τρασόρας της Ράγιο που μνημόνευσες πριν;

«Παίζουν και οι δύο στην ίδια θέση, ο Τρασόρας είναι πιο έμπειρος, αλλά ο Τζόναθαν είναι πιο γρήγορος».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ