Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη αν έχουν εξωπραγματικές απαιτήσεις - iefimerida.gr

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Να εγκαταλείψουμε την Ευρωζώνη αν έχουν εξωπραγματικές απαιτήσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας στον ιερό ναό της Του Θεού Σοφίας, στο Στρόβολο, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος τόνισε πως η Κύπρος δεν πρέπει να υποκύψει στις εξωπραγματικές απαιτήσεις των εταίρων της εκφράζοντας την άποψη πως ο κυπριακός λαός μπορεί να ζήσει και με τα λίγα.

Ο Μακαριότατος ζήτησε να κάτσουν στο σκαμνί όσοι ευθύνονται και εμφανίστηκε λάβρος για την απελθούσα κυβέρνηση η οποία, όπως είπε, φέρει ασήκωτες ευθύνες μαζί με τους υπουργούς Οικονομικών, την Κεντρική Τράπεζα αλλά και τις διοικήσεις των τραπεζών.

«Πρέπει να τιμωρηθούν όλοι αυτοί», τόνισε.

Επίσης, ενημέρωσε ότι την Πέμπτη θα προσκαλέσει σε γεύμα επικεφαλής εταιρειών ρωσικών συμφερόντων, που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, με στόχο να τους πείσει να μη σηκώσουν τα κεφάλαιά τους από το νησί, για να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Θα τους επισημάνει ότι τα κεφάλαιά τους τοκίζονταν τόσο καιρό, έχουν όφελος από την Κύπρο, ενώ αν βρίσκονταν σε άλλη χώρα θα έπαιρναν επιτόκιο λίγο πιο πάνω από 0%.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ