Στα νύχια του ΔΝΤ - Oμηρος των παράλογων απαιτήσεων της Λαγκάρντ η Κύπρος - iefimerida.gr

Στα νύχια του ΔΝΤ - Oμηρος των παράλογων απαιτήσεων της Λαγκάρντ η Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις που ολοκληρώθηκαν τα ξημερώματα, η πολιτική ηγεσία της Κύπρου και το κλιμάκιο της τρόικα δεν κατέληξαν σε συμφωνία καθώς η εκπρόσωπος του Ταμείου στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου κάθε μισή ώρα έφερνε στο τραπέζι νέες απαιτήσεις.Τα μεσάνυχτα όλα έδειχναν ότι η συμφωνία ήταν κοντά. Οι δύο πλευρές εμφανίστηκαν να έχουν καταλήξει σε «κούρεμα» 20% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ στην τράπεζα Κύπρου, αλλά και έκτακτη εισφορά ύψους 4% στις καταθέσεις άνω των 100.000 ευρώ σε όλες ανεξαιρέτως τις τράπεζες.Οι σχετικές πληροφορίες για το ύψος του «κουρέματος» στην τράπεζα Κύπρου προήλθαν από Κύπριο αξιωματούχο που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, και ο οποίος παράλληλα δήλωσε ότι τα ταμεία πρόνοιας δεν θα είναι μέρος του πακέτου διάσωσης.

Ξαφνικά όμως σημειώθηκε εμπλοκή. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η εμπλοκή οφείλεται στην αδιάλλακτη στάση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και ειδικότερα της εκπροσώπου του στην Κύπρο Ντέλια Ντελκουλέσκου, η οποία φέρεται να έχει οδηγίες από τη Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ να εμμείνει στην ίδια διευθέτηση για την Τράπεζα Κύπρου που ίσχυσε για τη Λαϊκή Τράπεζα.Η Ντελκουλέσκου εμμένει στο διαχωρισμό της Τράπεζας Κύπρου σε «καλή» και «κακή» κατά το πρότυπο της Λαϊκής και κατόπιν να υπάρξει συγχώνευση των δύο «καλών» τμημάτων των δύο τραπεζών.Σύμφωνα με μια πηγή που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, μετά την άτεγκτη στάση του ΔΝΤ το ερώτημα που τίθεται είναι ποια στάση θα κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ