Και η Ακρόπολη «έσβησε» στην «Ωρα της Γης» - iefimerida.gr

Και η Ακρόπολη «έσβησε» στην «Ωρα της Γης»

Και η Ακρόπολη «έσβησε» στην «Ωρα της Γης»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μεγάλη επιτυχία και φέτος για την «Ωρα της Γης», με εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον πλανήτη να κλείνουν τα φώτα, σε μία πρωτοβουλία που έχει στόχο την ευαισθητοποίηση όλων για την κλιματική αλλαγή.

Κτίρια και μνημεία σε περισσότερες από 150 χώρες κλήθηκαν να κλείσουν τα φώτα τους για μια ώρα, στις 20:30 το βράδυ, για να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη οικολογική διαδήλωση στον κόσμο.

Από την εορτή δεν μπορούσε να λείψει η Ελλάδα, με το «σημείο κατατεθέν» της, την Ακρόπολη, να «σβήνει» στον νυχτερινό ουρανό της Αθήνας.

Μεταξύ των άλλων μεγάλων μνημείων-αξιοθέατων του πλανήτη που δήλωσαν «παρών» στην «Ωρα της Γης» συμπεριλαμβάνονται το λιμάνι του Σίδνεϊ, η πύλη του Βραδεμβούργου στο Βερολίνο, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, ο υψηλότερος ουρανοξύστης του κόσμου, τον Μπουρτζ Χαλίφα στο Ντουμπάι, τα τείχη του Ντουμπρόβνικ στην Κροατία, το Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, η παλιά ακρόπολη της πόλης Αρμπίλ στο Κουρδιστάν, αλλά και νέες τοποθεσίες όπως οι πλατείες Αλ-Τζούντι και Παλαιστίνη στη Γάζα, η Μικρή Γοργόνα της Κοπεγχάγης ή ακόμη το αντίγραφο του αγάλματος του Δαβίδ του Μιχαήλ Άγγελου στη Φλορεντία.

Εγινε πια παράδοση

«Αυτό που άρχισε το 2007 στο Σίδνεϊ με δύο εκατομμύρια ανθρώπους, έγινε μια παράδοση σ' όλη τη χώρα και σ' όλο τον κόσμο», τόνισε ο Ντέρμοτ Ο'Γκόρμαν, διευθυντής του Παγκόσμιου Ταμείου για τη Φύση (WWF) στην Αυστραλία.

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από το WWF το 2007 στην Αυστραλία. Η εκστρατεία έχει πάρει παγκόσμιες διαστάσεις και αγγίζει πλέον εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους, διαβεβαίωσε ο συνιδρυτής και διευθυντής του εγχειρήματος Άντι Ρίντλεϊ. «Πέρυσι συμμετείχαν 7.000 τοποθεσίες σε 152 χώρες σ' όλο τον κόσμο, δηλαδή κατά 30% περισσότερες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά», ανέφερε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ