Εισαγγελική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ - iefimerida.gr

Εισαγγελική έρευνα κατά του Νικολά Σαρκοζί για την υπόθεση Μπετανκούρ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αντιμέτωπος με τη γαλλική δικαιοσύνη ενδέχεται να βρεθεί ο πρώην πρόεδρος της χώρας, Νικολά Σαρκοζί, καθώς οι εισαγγελικές αρχές της χώρες διέταξαν επίσημη έρευνα για «εκμετάλλευση προσώπου εν αδυναμία» για την υπόθεση Μπετανκούρ.

«Ο Νικολά Σαρκοζί, για τον οποίο ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, έχει ενημερωθεί ότι τέθηκε υπό επίσημη έρευνα για την εκμετάλλευση προσώπου εν αδυναμία το Φεβρουάριο του 2007 και κατά τη διάρκεια του 2007 σε βάρος και προς ζημία της Λιλιάν Μπετανκούρ» ανέφερε η εισαγγελία του Μπορντό.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, η διεξαγωγή έρευνας προηγείται της απαγγελίας επίσημων κατηγοριών. Ο κ. Σαρκοζί έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έλαβε χρήματα για την εκστρατεία του από την κ. Μπετανκούρ.

Το δικαστήριο του Μπορντό προσπαθεί να εξακριβώσει αν τα χρήματα της πλουσιότερης γυναίκα της Γαλλίας και κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών L' Oreal, η οποία πάσχει από άνοια και η κατάσταση της υγείας της είναι βεβαρημένη, χρησίμευσαν για την παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας του Σαρκοζί το 2007, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις προς την εταιρεία της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ