Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού - iefimerida.gr

Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού

Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και διάτρητους υαλοπίνακες από βολίδες, δημοσίευσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με σχετικές δηλώσεις στις οποίες προέβη ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται πως υπάρχει εμπλοκή του γνωστού κρατουμένου Παναγιώτη Βλαστού (ο οποίος είχε επιχειρήσει να αποδράσει πριν από μερικό καιρό), επειδή στο κελί του, βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων, καθώς και 2 μαχαίρια. Οπως εκτιμάται από την αστυνομία, ο βαρυποινίτης ετοίμαζε νέα απόδραση, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με ελικόπτερο πριν από λίγες ημέρες, αλλά δε συμμετείχε ο ίδιος στην ομαδική και αιματηρή απόδραση των 11 κρατουμένων.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό πως δύο από τους 11 δραπέτες, συνελήφθησαν λίγη ώρα μετά την αιματηρή απόδραση, κατά την οποία τραυματίστηκαν δύο εξωτερικοί φρουροί των φυλακών.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Δικαιοσύνης, με ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου με καλάσνικοφ και ρίψη χειροβομβίδων που εξερράγησαν».

Μάλιστα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Αντώνης Ρουπακιώτης, έκανε λόγο για «καταδρομική επιχείρηση», ενώ μίλησε για την επόμενη μέρα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων: «Ηταν πρωτοφανής η επιχείρηση Μέχρι σημερα λέγαμε: να μην φύγει κάποιος από μέσα. Πλέον, πρέπει να ανασχεδιάσουμε τη φρούρηση των φυλακών».

Μεγάλη επιχείρηση στην Ηπειρο

Η απόδραση των Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, έχει σημάνει συναγερμό και στις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου. Από τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ γίνονται περιπολίες στα βουνά όπου υπάρχουν περάσματα για την γειτονική χώρα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί, έχουν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ την νύχτα θα χρησιμοποιήσουν και θερμικές κάμερες.

Οι δηλώσεις της αστυνομίας

«Συνελήφθησαν από την Ελληνική Αστυνομία δύο (2) από τους κρατούμενους του Καταστήματος Κράτησης Τρικάλων, οι οποίοι απέδρασαν χθες περίπου στις 20:30 το βράδυ.

Οι δραπέτες εντοπίστηκαν από δυνάμεις της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας σε δασική περιοχή, σε απόσταση περίπου 4-5 χιλιομέτρων από το Κατάστημα Κράτησης, στην περιοχή Κρηνίτσα Τρικάλων, περίπου στις 14:00 σήμερα το μεσημέρι.

Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκαν όλες οι Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας στη Θεσσαλία, τη Δυτική Μακεδονία, τη Στερεά Ελλάδα, την Ήπειρο και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό των δραπετών και των δραστών της χθεσινής ένοπλης επίθεσης στο Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων. Συνδράμουν Ομάδες Πρόληψης - Καταστολής Εγκλημάτων, της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, της Ασφάλειας, της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης, αλλά και σκύλοι ανίχνευσης και δυο ελικόπτερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

Από τις έρευνες που διενεργήθηκαν στο εσωτερικό των Φυλακών Τρικάλων βρέθηκαν αντικείμενα, που απεικονίζονται σε φωτογραφίες που δημοσιοποιούμε και τα οποία χρησιμοποιήθηκαν από τους κρατουμένους κατά την διάρκεια της απόδρασης, όπως αυτοσχέδια σκάλα, που αποτελείται από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους. Επίσης, δημοσιοποιούμε φωτογραφίες από τα κομμένα, με λάμα, κάγκελα κελιού, από το οποίο εξήλθαν οι κρατούμενοι σε εσωτερικό περίβολο της φυλακής, καθώς και υαλοπίνακες φυλακίου, διάτρητοι από βολίδες.

Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Το όχημα τύπου ΒΑΝ που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.

Οι έρευνες συνεχίζονται προς κάθε κατεύθυνση και οι Υπηρεσίες μας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για τον εντοπισμό και των υπολοίπων δραπετών και των δραστών της ένοπλης επίθεσης.»

Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 0
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 1
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 2
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 3
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 4
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 5
Ετσι έγινε η απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων – Φήμες για νέο σχέδιο Βλαστού  | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ