Στο «εξοχικό» του Βενέδικτου ο Πάπας Φραγκίσκος – Παρέλαβε επίμαχο φάκελο των σκανδάλων - iefimerida.gr

Στο «εξοχικό» του Βενέδικτου ο Πάπας Φραγκίσκος – Παρέλαβε επίμαχο φάκελο των σκανδάλων

Στο «εξοχικό» του Βενέδικτου ο Πάπας Φραγκίσκος – Παρέλαβε επίμαχο φάκελλο των σ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον προκάτοχό του επίτιμο Πάπα Βενέδικτο 16ο επισκέφθηκε το πρωί του Σαββάτου ο νεοεκλεγείς Ποντίφικας, Φραγκίσκος ο Α' σε μια ιστορική συνάντηση μεταξύ παπών που δεν έχει συμβεί ποτέ.

Ο λόγος είναι απλός, καθώς πρώτη φορά μετά εκατοντάδες χρόνια είχαμε παραίτηση και όχι θάνατο Πάπα, κάτι που καταστούσε τη συνάντηση του «παλιού» με τον «νέο» αδύνατη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος βρέθηκε στο Καστέλ Γκαντόλφο και συνομίλησε με τον Βενέδικτο για περίπου 45 λεπτά. «Είμαστε αδέλφια», δήλωσε ο νυν Πάπας, ο οποίος προσευχήθηκε με τον τέως στο παρεκκλήσι της έπαυλης του Καστέλ Γκαντόλφο, που απέχει τριάντα χιλιόμετρα από την ιταλική πρωτεύουσα.

Στα θέματα συζήτησης συμπεριλήφθηκαν το σκάνδαλο Vatileaks (με την κλοπή προσωπικών εγγράφων του Γερμανού επίτιμου ποντίφικα, πριν από ένα χρόνο), όπως και τα σχέδια του Πάπα Φραγκίσκου για την ενίσχυση των επισκοπικών συνόδων και την αποδυνάμωση του οργανωτικού μηχανισμού στο εσωτερικό του Βατικανού.

Μέχρι στιγμής το πρόγραμμα δεν προβλέπει κοινό χαιρετισμό των «δυο παπών» από το μπαλκόνι της θερινής κατοικίας, αλλά είναι γνωστό ότι ο νέος ποντίφικας δεν έχει ιδιαίτερη αδυναμία στο πρωτόκολλο.

Σύμφωνα με πηγές του ιταλικού Τύπου, τέλος, ο Βενέδικτος φέρεται να παρέδωσε στον διάδοχό του ένα φάκελο 300 σελίδων με θέμα την όλη πραγματικότητα και τα προβλήματα της Αγίας Εδρας. Ωστόσο ο εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι διέψευσε κατηγορηματικά την πληροφορία αυτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ