Απίστευτη φοβία για το... φαγητό υποχρεώνει νεαρή να τρώει μόνο πατάτες - iefimerida.gr

Απίστευτη φοβία για το... φαγητό υποχρεώνει νεαρή να τρώει μόνο πατάτες

Απίστευτη φοβία για το... φαγητό υποχρεώνει νεαρή να τρώει μόνο πατάτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Eχει τύχει κατά διαστήματα να ακούσουμε για διάφορες φοβίες. Αλλά αυτή που βασανίζει την νεαρή Κλερ Τζόουνς δεν έχει προηγούμενο: Φοβάται... τα φαγητά, με αποτέλεσμα τα τελευταία οκτώ χρόνια να τρέφετει κατ' αποκλειστικότητα με πατάτες, τυρί τσένταρ και λαχανοσαλάτα.

Η νεαρή μπαργούμαν στη θέαση των υπολοίπων τροφίμων, αλλά και στη σκέψη ότι θα μπορούσε να τα καταναλώσει, παθαίνει κρίσεις πανικού

Η σπάνια διαταραχή ονομάζεται Selective Eating Disorder- SED (Επιλεκτική Διατροφική Διαταραχή) και έχει ως αποτέλεσμα η 23χρονη να φοβάται σχεδόν όλα τα φαγητά.

Πώς ξεκίνησε την... πατατοφαγία

«Δεν θυμάμαι ακριβώς πότε άρχισαν όλα γιατί ήμουν μόλις 5 ετών. Εκείνο που θυμάμαι ήταν ότι είχα νοσηλευτεί γιατί έσπασα το πόδι μου άσχημα και επειδή αρνιόμουν να φάω ό,τι μου σέρβιραν στο νοσοκομείο, η μαμά μου αγόρασε μια ψητή πατάτα από την καντίνα και από τότε δεν τρώω κάτι άλλο», αναφέρει χαρακτηριστικά η Κλερ Τζόουνς.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ