Πέρασαν σε ελληνικές τράπεζες οι θυγατρικές των Κυπρίων - iefimerida.gr

Πέρασαν σε ελληνικές τράπεζες οι θυγατρικές των Κυπρίων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Από την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τον Νίκο Αναστασιάδη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Αναστασιάδη ότι οι κυπριακές τράπεζες στην Ελλάδα περνούν στον έλεγχο ελλαδικών τραπεζών. Εκτιμάται ότι η Κύπρος αποφεύγει μ' αυτό τον τρόπο μια επιβάρυνση 2 δισ. ευρώ.

Απευθυνόμενος στον κυπριακό λαό, είπε ότι έχει την αμέριστη συμπαράσταση των Ελλήνων.

Tι λένε οι Κύπριοι

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η Alpha Bank αναλαμβάνει τα υποκαταστήματα της Τράπεζας Κύπρου στην Ελλάδα και η Τράπεζα Πειραιώς την Λαϊκή Τράπεζα, όπως γράφει το sigmalive Κύπρου.

Aνακοίνωση Στουρνάρα

«Από το υπουργείο Οικονομικών ανακοινώνεται ότι ξεκινά άμεσα η διαδικασία απόκτησης των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα από ελληνικό τραπεζικό όμιλο, σε στενή συνεργασία με την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου.

Με την εξέλιξη αυτή, η Ελλάδα θωρακίζεται καθώς το σύνολο των καταθέσεων των πολιτών στις κυπριακές τράπεζες διασφαλίζεται απόλυτα.

Εργαζόμαστε νυχθημερόν τόσο για την απόλυτη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο και για την εξεύρεση μιας βιώσιμης λύσης για την οικονομία της Κύπρου και των πολιτών της», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ποια τράπεζα θα απορροφήσει τις κυπριακές θυγατρικές

Στις 2 μ.μ. συνεδριάζει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να λάβει την τελική απόφαση για τον ελληνικό όμιλο που θα απορροφήσει τις εν Ελλάδι κυπριακές τράπεζες, μετά την ανακοίνωση της κυπριακής προεδρίας, για τη συμφωνία με την ελληνική πλευρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, η Τράπεζα Πειραιώς και η Alpha Bank δίνουν σκληρή μάχη για την απόκτηση των υποκαταστημάτων. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόθεση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να πωληθούν και οι τρεις τράπεζες "πακέτο".

Κυβερνητικές πηγές επιβεβαιώνουν την πληροφορία που διέρρευσε από τη Λευκωσία ότι υπάρχει συμφωνία για εξαγορά των κυπριακών τραπεζών που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Λεπτομέρειες για την εξέλιξη αναμένονται στις επόμενες ώρες, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη επεξεργασία της από το οικονομικό επιτελείο και το Μαξίμου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ