Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab - iefimerida.gr

Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Spyker είναι μια μικρή ολλανδική εταιρεία κατασκευής σπορ αυτοκινήτων, εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ, που τελευταία φορά είχε έρθει στο προσκήνιο με την εξαγορά της Saab.

Εγχείρημα που τελικά αποδείχθηκε πολύ πάνω από τις δυνάμεις και τις δυνατότητές της -ήταν αναλογικά σαν το μπακάλικο της γειτονιάς να εξαγόραζε τα ΑΒ- συνδυάστηκε με υπόνοιες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και οδήγησε τελικά την παραδοσιακή σουηδική εταιρεία προς το τέλος του 2011 στην πτώχευση και την εξαφάνιση από το αυτοκινητικό στερέωμα.

Έκτοτε και η Spyker τηρούσε σιγή ισχύος και μόλις φέτος παρουσίασε ένα καινούργιο πρωτότυπο, το Venator. To οποίο σε σχέση με τα άλλα της μοντέλα είναι πιο γήινο από πλευράς εμφάνισης και δεν σοκάρει τους υποψήφιους αγοραστές, που έτσι και αλλιώς η ολλανδική εταιρεία τους κυνηγά με το ντουφέκι. Φυσικά θα είναι και πιο φτηνό, μιας και όταν και όποτε παραχθεί κανονικά -το πλάνο κάνει λόγο για το 2014 αλλά με τους κατασκευαστές επιπέδου βιοτεχνίας ποτέ δεν ξέρεις- θα κοστίζει γύρω στις 100.000 ευρώ.

Κατά τα άλλα το Venator είναι ένα κλασικό κουπέ μήκους 4,30 μέτρων, με τον κινητήρα στο κέντρο και την κίνηση στους πίσω τροχούς, με αμάξωμα από ανθρακόνημα και πλαίσιο από αλουμίνιο προκειμένου το βάρος να περιορίζεται γύρω στα 1.400 κιλά. Τα οποία αναλαμβάνει να κινήσει ένας V6 με 375 και πλέον ίππους και άγνωστα λοιπά στοιχεία, που θα συνδυάζεται με ένα ημιαυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων.

Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 0
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 1
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 2
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 3
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 4
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 5
Spyker Venator Concept: Η πρώτη απόπειρα μετά το θρίλερ με τη Saab | iefimerida.gr 6
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ