Η Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την Κύπρο - iefimerida.gr

Η Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την Κύπρο

Η Standard & Poor's υποβάθμισε κατά μια βαθμίδα την οικονομία της Κύπρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εν μέσω των δραματικών εξελίξεων στην Κύπρο ήρθε και η υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας του νησιού κατά μια βαθμίδα από τον οίκο αξιολόγησης Standard and Poor's.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη η S&P's υποβάθμισε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Κύπρου σε «CCC» από «CCC +», με αρνητική προοπτική (outlook), αφήνοντας δηλαδή ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω υποβάθμισης, ενώ, παράλληλα, επιβεβαίωσε τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση «C» για τη χώρα.

«Για κάθε πρόγραμμα δανειακής βοήθειας, υπάρχει ο κίνδυνος να μην είναι δημοφιλές και, άρα, να είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο πλαίσιο μιας οικονομίας σε μακρά και βαθιά αναδίπλωση [...] Κατά συνέπειαν, νομίζουμε ότι οι κίνδυνοι μιας χρεοκοπίας, σε ότι αφορά το (εξωτερικό) χρέος της Κυπριακής Δημοκρατίας, αυτήν την ώρα παρουσιάζονται αυξημένοι», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του οίκου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ