Παραλίγο γκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών με τις κυπριακές τράπεζες - iefimerida.gr

Παραλίγο γκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών με τις κυπριακές τράπεζες

Παρολίγον γκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών με τις κυπριακές τράπεζες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκε μία γκάφα ολκής από το υπουργείο Οικονομικών, καθώς ο υπουργός Γιάννης Στουρνάρας σταμάτησε στο παρά πέντε την κυκλοφορία μιας εγκυκλίου που απαγόρευε στις ΔΟΥ να παραλαμβάνουν επιταγές κυπριακών τραπεζών για αποπληρωμή χρεών προς το δημόσιο.

Σε αυτήν αναφέρονταν οι τράπεζες CPB Bank, Τράπεζα Κύπρου και Ελληνική Τράπεζα.

Ταυτόχρονα, υπάρχει πρόβλημα με τις μεταχρονολογημένες επιταγές κυπριακών τραπεζών και ειδικότερα με το διάστημα των 8 ημερών από την ημερομηνία της λήξης τους έως το σφράγισμά τους.

Με δεδομένο ότι έχουν παγώσει όλες οι συναλλαγές για περισσότερο από μία εβδομάδα υπάρχει κίνδυνος να σφραγιστούν εκατοντάδες επιταγές και ως πιθανότερη λύση προκρίνεται να χαρακτηριστεί αυτή η συγκεκριμένη χρονική περίοδος ως περίοδος ανωτέρας βίας και να μην υπολογιστεί για το 8ήμερο χρονικό περιθώριο έως το σφράγισμα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ