Εξαφανισμένο είδος βατράχου «ανέστησαν» Βρετανοί επιστήμονες - iefimerida.gr

Εξαφανισμένο είδος βατράχου «ανέστησαν» Βρετανοί επιστήμονες

Εξαφανισμένο είδος βατράχου «ανέστησαν» Βρετανοί επιστήμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα μοναδικό και εξαιρετικά σπάνιο είδος βατράχου, εξαφανισμένου από το 1983, κατάφεραν να επαναφέρουν στη ζωή Βρετανοί ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Νιουκαστλ, στα πλαίσια του επιστημονικού προγράμματος «Λάζαρος»

Ο εξαιρετικά σπάνιος βάτραχος Rheobatrachus silus διαφέρει σημαντικά από τα άλλα είδη, αφού αντί να τεκνοποιεί «κανονικά», καταπίνει τα αυγά του και τα κυοφορεί στο στομάχι του, μέχρι να εκκολαφθούν και να γεννήσει κυριολεκτικά από το στόμα.

Τα αίτια εξαφάνισης αυτού του παράξενου είδους δεν είναι γνωστά, ωστόσο οι επιστήμονες φαίνονται αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουν να «αναστήσουν» το είδος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Λάζαρος» οι επιστήμονες εμφύτευσαν DNA από κατεψυγμένα κύτταρα του Rheobatrachus silus σε υγιή ωάρια ενός άλλου είδους βατράχου, που θεωρείται ο πλησιέστερος εν ζωή συγγενής του και όπως ισχυρίζονται είδαν έμβρυα μέσα στα πρώτα 24ωρα

Η κλωνοποίηση εξαφανισμένων ειδών ωστόσο δεν είναι καινούριο εγχείρημα. Το 2009 ένας εξαφανισμένος αίγαγρος των Πυρηναίων, ή αλλιώς μπουκάρδο, γεννήθηκε από μια κοινή κατσίκα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ