Iταλία: Στο προεδρικό Μέγαρο ο Γκρίλο- Θα θέσει ζήτημα παραμονής στο ευρώ - iefimerida.gr

Iταλία: Στο προεδρικό Μέγαρο ο Γκρίλο- Θα θέσει ζήτημα παραμονής στο ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Μπέπε Γκρίλο αναμένεται να ζητήσει από τον πρόεδρο Ναπολιτάνο να εργαστεί προς την κατεύθυνση του σχηματισμού κυβέρνησης «Πέντε Αστέρων».

Ο πρόεδρος του κινήματος συνεχίζει να αρνείται κάθε συνεργασία με τα λεγόμενα «παραδοσιακά κόμματα» και προειδοποιεί ότι θα διαγράψει τους βουλευτές και τους γερουσιαστές του κινήματος που θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης σε ενδεχόμενη κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείo Reuters σύμφωνα με αξιωματούχο του κινήματος θα τεθεί και θέμα παραμονής της χώρας στο ευρώ, ως μέρος του κυβερνητικού προγράμματος,.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει συνάντηση του προέδρου με τον επικεφαλής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, ο οποίος θα ζητήσει να αναλάβει την πρωθυπουργία και να σχηματίσει μια «κυβέρνηση αλλαγής».

Από την πλευρά της, η κεντροδεξιά του Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρόκειται πιθανώς να παρουσιαστεί στο προεδρικό μέγαρο μαζί με την Λέγκα του Βορρά. Σύμφωνα με τις προβλέψεις οι δύο δυνάμεις θα ταχθούν υπέρ μιας κυβέρνησης ευρείας συμμετοχής, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις -εκτός του Κινήματος 5 Αστέρων- και ως εναλλακτική θα προτείνουν την άμεση επιστροφή στις κάλπες.

Η πιο πιθανή εκδοχή είναι να δοθεί διερευνητική εντολή στον Μπερσάνι μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή, όπως σημειώνει η Repubblica.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ