Μαζεύει τα περί παραίτησης ο Παπανδρέου - iefimerida.gr

Μαζεύει τα περί παραίτησης ο Παπανδρέου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στροφή 180 μοιρών κάνει ο Πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, ο οποίος θεωρεί ότι ο Αντ. Σαμαράς, δημοσιοποιώντας τη συνομιλία τους τον εξέθεσε και τώρα φαίνεται αποφασισμένος να παραμείνει στην πρωθυπουργία. Ο κ. Παπανδρέου τις τελευταίες ώρες έγινε αποδέκτης ασφυκτικών πιέσεων αλλά και έντονης δυσαρέσκειας κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ που θεωρούν ότι ουσιαστικά παρέδιδε την εξουσία αμαχητί στη Νέα Δημοκρατία. Το βέβαιο είναι ότι έχουμε μπει σε φάση ραγδαίων εξελίξεων με όλα τα ενδεχόμενα να είναι πλέον ανοιχτά.

Νωρίτερα, είχε ξεσπάσει αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας σε σχέση με το ποιος έκανε την πρόταση σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό ένα τρίτο πρόσωπο.

Πηγές του Μαξίμου έλεγαν ότι ο κ.Παπανδρέου στην τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον κ.Σαμαρά μίλησε για κυβέρνηση εθνικής ενότητας διευκρινίζοντας πως ο ίδιος δεν θα είχε πρόβλημα να μην είναι πρωθυπουργός. Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός δήλωσε «Αν θεωρείτε ότι είμαι εγώ το βάρος επειδή ποτέ δε με ένοιαξε η καρέκλα, δέχομαι να μην είμαι πρωθυπουργός, αν υπάρξει ατζέντα που θα οριστεί για μια κυβέρνηση συνεργασίας η οποία όμως δεν θα αναλωθεί στην επαναδιαπραγμάτευση αλλά θα έχει βάθος, προοπτική, θα προχωρήσει τις αλλαγές, θα συγκρουστεί με συμφέροντα. Οι αλλαγές που χρειάζεται η χώρα, προσπερνούν τις προσωπικές διαδρομές.»

Λίγο πριν διαρροές από τη Νέα Δημοκρατία έλεγαν ότι ο κ.Σαμαράς ήταν εκείνος που δήλωσε στον κ.Παπανδρέου ότι θα συναινούσε σε μία κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την προϋπόθεση ότι δεν θα είχε επικεφαλής τον κ.Παπανδρέου και ότι θα επαναδιαπραγματευόταν το Μνημόνιο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ