Βερολίνο: Καμία βοήθεια αν δεν συνεισφέρει και η ίδια η Κύπρος – ας χρεοκοπήσουν οι τράπεζες - iefimerida.gr

Βερολίνο: Καμία βοήθεια αν δεν συνεισφέρει και η ίδια η Κύπρος – ας χρεοκοπήσουν οι τράπεζες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αδιάλλακτη στάση είναι αποφασισμένη να κρατήσει η Γερμανία σύμφωνα με την εφημερίδα Handelsblatt, αν δεν δει την Κύπρο να δεσμεύεται ότι θα συνεισφέρει τα μέγιστα δυνατά για την διάσωσή της.

Σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα, κυβερνητικές πηγές στο Βερολίνο δηλώνουν πως η κυβέρνηση της Μέρκελ είναι διατεθειμένη ακόμη και να αφήσει τις κυπριακές τράπεζες να χρεοκοπήσουν αν δεν δουν την Λευκωσία να συνεργάζεται αποτελεσματικά. Η Γερμανία πιστεύει ότι η Ευρωζώνη έχει περιθώρια ακόμη να βοηθήσει την κυπριακή κυβέρνηση να αποφύγει την χρεοκοπία και την έξοδο από το ευρώ. «Δεν είναι το επιθυμητό σενάριο, αλλά η απόφαση εξαρτάται από την Κύπρο».

Τη σκληρή γραμμή επιβεβαιώνει, με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Χριστιανοδηνοκρατών/Χριστιανοκοινωνιστών Φόλκερ Κάουντερ, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος επισημαίνει ότι η Ευρωζώνη προσέφερε στην Κύπρο ένα «πραγματικά αποδεκτό» πακέτο σωτηρίας και τονίζει ότι «μετά την απόρριψή του από την Βουλή, η μπάλα είναι στο γήπεδο της Κύπρου». Προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν οι Κύπριοι να θέλουν να υποβληθούν σε θυσίες μόνο οι άλλες χώρες και να μη να συμβάλουν οι ίδιοι στην λύση των προβλημάτων τους. «Η Ελλάδα ήταν, σε αντίθεση προς την Κύπρο, διατεθειμένη να αναλάβει εντελώς διαφορετικό φορτίο, προκειμένου να οδηγηθεί η χώρα στον σωστό δρόμο» δηλώνει ο Κάουντερ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ