Φόρος 45% στα μη δικαιολογημένα εμβάσματα - iefimerida.gr

Φόρος 45% στα μη δικαιολογημένα εμβάσματα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Βαριά φορολογία της τάξης του 45% καλούνται να πληρώσουν φορολογούμενοι οι οποίοι δεν κατάφεραν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες του εξωτερικού σε σχέση με το δηλωθέν τους εισόδημα.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχει ήδη αποστείλει τα πρώτα ειδοποιητήρια για υποβολή συμπληρωματικών δηλώσεων και μέχρι στιγμής έχουν ανταποκριθεί οι μισοί.

Συγκεκριμένα και με αριθμούς, εστάλησαν 24.710 ειδοποιητήρια. Οι 13.710 έχουν ήδη υποβάλει τα ζητούμενα στοιχεία, ώστε να καλυφθεί η φαινομενική τρύπα στο εισόδημά τους, ενώ 8.500 ειδοποιητήρια γύρισαν πίσω, χωρίς αποδέκτη. Ακόμη 2.500 φορολογούμενοι αν και έχουν λάβει το ειδοποιητήριο δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες κινήσεις και κάποιοι από αυτούς έχουν ζητήσει παράταση κάνοντας χρήση εγκυκλίου που έχει υπογράψει ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, ώστε να συγκεντρώσουν τα δικαιολογητικά. Για τους υπόλοιπους θα ισχύσει η φορολογία του 45% επί του ποσού που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών πολλά από τα ειδοποιητήρια που δεν βρήκαν τον αποδέκτη τους αντιστοιχούν είτε σε φορολογούμενους που έχουν αποβιώσει, είτε σε επιχειρήσεις που έχουν κηρύξει πτώχευση. Για αυτούς που απάντησαν στα ειδοποιητήρια υπολογίζονται οι επιπλέον φόροι που πρέπει να πληρώσουν για τα αφορολόγητα μέχρι τώρα κεφάλαιά τους ενώ για όσους δεν εντοπίστηκαν θα αναζητηθούν συνυπόχρεοι. Δεν αποκλείεται να υπάρξουν ακόμα και κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων ώστε να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα ποσά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ