Λαγκάρντ: Η συμφωνία για την Κύπρο δεν πρέπει να είναι «τσιρότο» - iefimerida.gr

Λαγκάρντ: Η συμφωνία για την Κύπρο δεν πρέπει να είναι «τσιρότο»

Λαγκάρντ: Η συμφωνία για την Κύπρο δεν πρέπει να είναι τσιρότο – Η κρίση μπορεί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πιθανή μετάδοση της κυπριακής κρίσης και στην υπόλοιπη ευρωζώνη προειδοποιεί η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, με άρθρο της για τις εξελίξεις στη χώρα μετά το «όχι» για κούρεμα καταθέσεων.

Στο κείμενό της, που δημοσιεύει το περιοδικό Time, η Κριστίν Λαγκάρντ αναφέρει ότι ενδεχόμενη κατάρρευση της κυπριακής οικονομίας περικλείει κινδύνους μετάδοσης στις υπόλοιπες χώρες της Ενωσης.

«Η συμφωνία δεν μπορεί να είναι «τσιρότο». Είναι αλήθεια πως είναι πολύ μικρή η Κύπρος, στο μέγεθος μιας μικρής περιοχής της Γαλλίας. Ωστόσο, όσο κι αν για κάποιους είναι αμελητέα, είναι παρόλα αυτά σημαντική και πιθανόν πηγή έκθεσης για όλη την ευρωζώνη, εξαιτίας των δεσμών με διάφορα συστήματα» γράφει η επικεφαλής του ΔΝΤ και συνεχίζει: «Οι κυπριακές τράπεζες λειτουργούσαν σαν μοντέλο που δεν είναι πιθανόν βιώσιμο μακροπρόθεσμα. Η κυβέρνηση χρειαζόταν μία βιώσιμη λύση με την κατάλληλη χρηματοδότηση».

Μεταξύ άλλων το περιοδικό αναφέρεται και στις ελκυστικές φοροαπαλλαγές που παρείχε το κυπριακό τραπεζικό σύστημα και οδήγησαν σε εισροή κεφαλαίων αμφιβόλου προέλευσης τα οποία αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν και λόγω της στενής σύνδεσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ