Αποτάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης - iefimerida.gr

Αποτάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης

Αποτάσσονται από την ΕΛ.ΑΣ. Επαμεινώνδας Κορκονέας και Βασίλης Σαραλιώτης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόταξη από το σώμα της Αστυνομίας του Επαμεινώνδα Κορκονέα και του Βασίλη Σαραλιώτη που έχουν καταδικαστεί για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβριο του 2008 αποφάσισε το πρωτοβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΛ.ΑΣ.

Την απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου που συνεδρίασε μετά από πέντε αναβολές οι δύο ειδικοί φρουροί εχον τη δυνατότητα να προσβάλλουν στο δευτεροβάθμιο πειθαρχικό συμβούλιο της Αστυνομίας.

Υπενθυμίζεται ότι ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε καταδικαστεί σε ισόβια χωρίς ελαφρυντικά, για ανθρωποκτονία με άμεσο δόλο και ο Βασίλης Σαραλιώτης σε κάθειρξη 10 ετών.

Οσον αφορά στις αιτιάσεις του συνηγόρου του Επαμεινώνδα Κορκονέα ότι δεν επετράπη σε συνεργάτιδά του η εκπροσώπησή του στο πειθαρχικό, αστυνομικές πηγές τονίζουν ότι στη διαδικασία απαιτείται αυτοπρόσωπη παρουσία του κατηγορούμενου με ή χωρίς δικηγόρο.

Όλο αυτό το διάστημα οι δυο καταδικασθέντες λαμβάνουν το 30% του μισθού τους, σύμφωνα με τα ισχύοντα, κάτι το οποίο θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι να τελεσιδικήσει η απόφαση του πειθαρχικού συμβουλίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ