Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη και με τερηδόνα το 71% των 15χρονων στην Ελλάδα - iefimerida.gr

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη και με τερηδόνα το 71% των 15χρονων στην Ελλάδα

Χωρίς οδοντιατρική κάλυψη και με τερηδόνα το 71% των 15χρονων στην Ελλάδα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε, εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγείας, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης ,Θανάσης Δεβλιώτης, ο οποίος κατέγραψε ότι το 71% εφήβων ηλικίας 15% πάσχει από τερηδόνα και δεν έχει οδοντιατρική κάλυψη.

Τα ποσοστά τερηδόνας, ίσως η πιο διαδεδομένη χρόνια νόσος παγκοσμίως, φθάνουν το 63% σε παιδιά κάτω των 12 ετών και 36% στα παιδιά της προσχολικής ηλικίας.

Το οξύμωρο είναι ότι ο αριθμός οδοντιάτρων στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος και μάλιστα ο αριθμός κατοίκων που αντιστοιχεί σε κάθε οδοντίατρο είναι κατά πολύ μικρότερος από ό,τι στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Μάλιστα ο κ. Δεβλιώτης αναφέρει την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ ως αιτία μεγέθυνσης του προβλήματος υποστηρίζοντας «Στη χώρα μας με την ίδρυση του ΕΟΠΥΥ στον οποίο υπάγεται σχεδόν το σύνολο των ασφαλισμένων η οδοντιατρική περίθαλψη είναι ανύπαρκτη. Σχεδόν 1,1 εκατομμύρια πολίτες δεν έχουν καμία οδοντιατρική ασφαλιστική ενώ κανένα Πρόγραμμα Πρόληψης και Αγωγής Στοματικής Υγείας δεν εκτελείται προς όφελος του γενικού πληθυσμού»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ