Ο Ρογκ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βγει εκτός Ολυμπιακών η πάλη - iefimerida.gr

Ο Ρογκ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βγει εκτός Ολυμπιακών η πάλη

Επιστολή Ζακ Ρογκ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην βγει εκτός Ολυμπιακών η πά
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διαλλακτικός ως προς το ενδεχόμενο να μη βγει από το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 το άθλημα της πάλης, εμφανίζεται ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ.

Οπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης κατά τη συνεδρίαση της επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ο κ. Ρογκ - απαντώντας σε επιστολή του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου- εμφανίζεται πιο διαλλακτικός και αφήνει να εννοηθεί ότι θα επιτρέψει το άθλημα της πάλης «αρκεί να γίνει πιο μοντέρνο».

«Αυτό δεν γίνεται. Το άθλημα έχει βασικές αρχές και δεν επιδέχεται φρου φρου κι αρώματα», είπε ο κ. Ιωαννίδης, αλλά τόνισε πως πλέον δεν υφίσταται η απολυτότητα της απόφασης για αφαίρεση της πάλης, ιδίως μετά τον αγώνα του αθλητικού κινήματος και τις κινήσεις που έχουν γίνει να αρθεί η απόφαση. Ανέφερε μάλιστα, ότι ενεργοποιήθηκε πια προς αυτή την κατεύθυνση η Διεθνής Ομοσπονδία της Πάλης και κινητοποιήθηκαν η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η Διεθνής Ολυμπιακή Ακαδημία αλλά και για πρώτη φορά η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού Κοινοβουλίου αγωνίζεται για τον σκοπό αυτό.

Ο αρμόδιος υφυπουργός πάντως, εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του εκ μέρους του ελληνικού λαού για την απόφαση και ανέφερε: «Το άθλημα της Πάλης είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα και τους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εχει καταξιωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο και συνδεθεί στη συνείδηση των λαών όχι μόνο με τον ελληνικό πολιτισμό αλλά τον παγκόσμιο. Εχει τεράστια παγκόσμια απήχηση κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι στη Διεθνή Ομοσπονδία της Πάλης συμμετέχουν ως μέλη 180 χώρες».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ