Στον Αρειο Πάγο η αναίρεση κατά της αθώωσης του γιατρού που χειρούργησε τον σύζυγο της κόρης του Εβερτ

Στο Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου συζητήθηκε η αναίρεση που έχει ασκήσει ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης Πλιώτας κατά της απόφασης του Εφετείου Αθηνών, με την οποία κρίθηκε αθώος ο νευροχειρουργός Δημήτρης Ρολόγης για την υπόθεση του Γιώργου Αλβέρτη, συζύγου της Αλεξίας Εβερτ.

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Ρολόγης χειρούργησε τον κ. Αλβέρτη και του αφαίρεσε καλοήθη κύστη από τον εγκέφαλο, όμως κατά το μετεγχειρητικό στάδιο προκλήθηκε βαρύτατη αναπηρία στον σύζυγο της κυρίας Εβερτ.

Ο νευροχειρουργός πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση δύο ετών, καθώς η αναπηρία του κ. Αλβέρτη προκλήθηκε από αδικαιολόγητες ιατρικές παραλείψεις του κατά το μετεγχειρητικό στάδιο.

Σε δεύτερο δικαστικό βαθμό ο κ. Ρολόγης αθωώθηκε, καθώς κρίθηκε ότι χειρούργησε μεν τον κ. Αλβέρτη, αλλά δεν ευθυνόταν κατά τις μετεγχειρητικές επιπλοκές, αφού κατά το διάστημα αυτό ήταν διευθυντής σε άλλο νοσοκομείο και όχι σε αυτό που χειρουργήθηκε ο σύζυγος της Αλεξίας Εβερτ.

Στην αναίρεσή του ο αντεισαγγελέας επισημαίνει ότι η εφετειακή απόφαση με την οποία αθωώθηκε ο νευροχειρουργός πάσχει από έλλειψη πλήρους, ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, ενώ παράλληλα έχει ασαφή αιτιολογία, περιέχει δε και αντιφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ