Γιος Χριστόφια: Δεν μεταφέραμε τα χρήματά μας στο εξωτερικό - iefimerida.gr

Γιος Χριστόφια: Δεν μεταφέραμε τα χρήματά μας στο εξωτερικό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χρήστος Χριστόφιας ξεσπά εναντίον όσων κατηγορούν την οικογένειά του για κρυφές μεταφορές καταθέσεων λίγο πριν από το «κούρεμα» με αναρτήσεις σε twitter και facebook.

Ο γιος του Δημήτρη Χριστόφια, Χρήστος, τοποθετήθηκε μέσω των προσωπικών του λογαριασμών στο twitter και στο facebook αναφορικά με τις φημολογίες που θέλουν μέλη της οικογένειάς του να έχουν κάνει ύποπτες μεταφορές χρημάτων.

Η ανάρτηση στο facebook

Ο τέως Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας καταγγέλλει και καταδικάζει «την αήθη και ανοίκεια συκοφαντία που εκτόξευσε ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος σε σημερινή πρωινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, κατά την οποία έκανε λόγο ότι η θυγατέρα του τέως Προέδρου μετέφερε κεφάλαια έξω από την Κύπρο.

Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κάλεσε άμεσα τον βουλευτή του ΔΗΣΥ να ανακαλέσει και να απολογηθεί δημόσια.

«Με βδελυγμία και κατηγορηματικά απορρίπτω τους ισχυρισμούς. Περιττό να αναφέρω ότι ήδη έχω δώσει εντολή για διερεύνηση λήψης όλων των απαραίτητων νομικών μέτρων εναντίον του κ. Δίπλαρου ανεξάρτητα και επιπρόσθετα της απαίτησής μου για δημόσια απολογία του», αναφέρει ο κ. Χριστόφιας στην ανακοίνωσή του.

Δεν θα επιτρέψουμε να αμαυρωθεί το όνομά μας

Συνεχίζει λέγοντας: «Εγώ και η οικογένειά μου για πάρα πολύ καιρό ανεχτήκαμε τις συκοφαντίες, ιδιαίτερα κατά την προεκλογική περίοδο. Καλώ κάθε αρμόδιο που έχει εξουσία και αρμοδιότητα να ελέγξει τα περιουσιακά στοιχεία τόσο τα δικά μου όσο και της συζύγου μου και των παιδιών μου, για να τερματιστούν μια για πάντα οι ψευδολογίες περί δήθεν πλουτισμού, περί δήθεν μεταφοράς κεφαλαίων από την Κύπρο και περί δήθεν καταθέσεων σε τράπεζες του εξωτερικού. Αυτή η κατάσταση σε βάρος μου και σε βάρος της οικογένειάς μου δεν μπορεί να γίνει πλέον ανεχτή».

«Δεν θα επιτρέψουμε», πρόσθεσε, «να αμαυρωθεί το όνομά μας. Η δική μας αρχοντιά δεν είναι τα λεφτά. Είναι η εντιμότητά μας και η συνολική δράση μας για το καλό του τόπου και του απλού ανθρώπου. Αυτή την ώρα που η χώρα μας διέρχεται κρίσιμες στιγμές και επιβάλλεται σύνεση και συναίνεση, το τελευταίο πράγμα που έχουμε ανάγκη είναι τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές, όπως αυτή του κ. Δίπλαρου, που ρίχνουν την πολιτική του τόπου στο βούρκο».

Το επίμαχο tweet

Στο λογαριασμό του στο Twitter ο Χρήστος Χριστόφιας ξέσπασε εναντίον όσων αφήνουν υπαινιγμούς και έγραψε: «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται. Φτάνει πια».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ