Εφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Εφοδος της γαλλικής αστυνομίας στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ

Εφοδος της γαλλικής αστυνομία στο διαμέρισμα της Κριστίν Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ερευνες στο διαμέρισμα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο Παρίσι διεξάγουν οι γαλλικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες η έφοδος στο σπίτι της πρώην Γαλλίδας υπουργού έγινε στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για την υπόθεση «Tapie-Gate».

Η υπόθεση αυτή είχε δει το φως της δημοσιότητας το 2007 και πρωταγωνιστής της ήταν ο πρώην επιχειρηματίας Μπερνάρ Ταπί. Την περίοδο εκείνη η κυρία Λαγκάρντ ήταν υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας και με δική της εντολή η επίλυση της διαφοράς του επιχειρηματία με την πρώην κρατική τράπεζα Credit Lyonnais σχετικά με την πώληση του ομίλου Αdidas το 1993- 1994 δόθηκε σε διαιτητικό δικαστήριο και όχι στην παραδοσιακή δικαιοσύνη.

Μετά από χρόνια δικαστικής διαμάχης, το διαιτητικό δικαστήριο το 2008 επιδίκασε στον πρώην επιχειρηματία 285 εκατ. ευρώ, τα οποία έπρεπε να του καταβάλει το Δημόσιο.

Η απόφαση αυτή προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον πολιτικό κόσμο. Το 2011 η γενική εισαγγελία είχε διατάξει την διεξαγωγή έρευνας σε βάρος της τότε υπουργού Οικονομικών.

Μέσω της συνηγόρου της Ιβ Ρεπικέ, η κυρία Λαγκάρντ αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία, ενώ διευκρινίζει πως αυτή η διαδικασία δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επηρεάσει τα καθήκοντά της στο ΔΝΤ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ