H PIMCO αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο ευρώ λόγω Κύπρου - iefimerida.gr

H PIMCO αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο ευρώ λόγω Κύπρου

H PIMCO αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο ευρώ λόγω Κύπρου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θεσμικοί επενδυτές και hedge funds δηλώνουν πως «η απαίτηση της Ευρώπης να κουρέψει χρήματα καταθετών σε κυπριακές τράπεζες αποδεικνύει, ότι όσοι πίστεψαν πως η κρίση στην Ευρώπη λύθηκε, βασίστηκαν σε αυταπάτες»

H PIMCO, από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων, ήδη μείωσε τις θέσεις της σε ευρώ εν μέσω των εξελίξεων με τις καταθέσεις στην Κύπρο και τις κυπριακές τράπεζες. «Μειώσαμε τις θέσεις μας στο ευρωπαϊκό νόμισμα, επειδή θεωρούμε ότι η απόφαση δεν είναι μόνο ένα λάθος πολιτικής, αλλά και μία αναγνώριση ότι το ευρώ απέχει από το να αποτελεί ένα τέλειο αποθεματικό νόμισμα», δήλωσε ανώτατο στέλεχος του PIMCO, προσθέτοντας ότι οι προτάσεις που έγιναν για τη διάσωση των τραπεζών δείχνουν «έναν πιο δύσβατο δρόμο για την Ευρώπη».

Σε αντίθεση με την Κύπρο, η διάσωση της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Ισπανίας και Πορτογαλίας από τον καιρό της κρίσης δεν επέβαλλε απώλειες στους μικροκαταθέτες.

Για να προλάβει τις ζημιές που ήδη προκάλεσε το πακέτο διάσωσης των κυπριακών τραπεζών, η Ευρώπη, μέσω του προέδρου των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, τόνισε ότι η παρέμβαση αυτή δεν απαιτείται να γίνει σε κανένα άλλο κράτος του ευρωπαϊκού μπλοκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κρίση τράπεζες ευρώ Κύπρος PIMCO hedge funds
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ