Ο Άρειος Πάγος δεν έπαυσε τη δικαστίνα που είχε δικάσει την υπόθεση Βατοπεδίου - iefimerida.gr

Ο Άρειος Πάγος δεν έπαυσε τη δικαστίνα που είχε δικάσει την υπόθεση Βατοπεδίου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν θα παυθεί τελικά από το δικαστικό σώμα η εφέτης Μαρία Ψάλτη, η οποία είχε εμπλακεί στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Συγκεκριμένα, ως πρόεδρος του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ροδόπης, ήταν υπεύθυνη για την κρίση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της λίμνης Βιστωνίδας. Η παραπάνω απόφαση ελήφθη από την ολομέλεια του Αρείου Πάγου με συντριπτική πλειοψηφία.

Η εφέτης είχε παραπεμφθεί στην ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόγω υπηρεσιακής ανεπάρκειας, καθώς είχαν εντοπιστεί και καθυστερήσεις στην έκδοση πολιτικών αποφάσεων εκτός από την υπόθεση Βατοπεδίου. Ωστόσο η ολομέλεια του Αρείου Πάγου απέρριψε την οριστική παύση της κ. Ψάλτη. Ρόλο έπαιξε και το γεγονός ότι η κ. Ψάλτη χρειάζεται πολύ λίγους μήνες για να βγει στην σύνταξη και το ότι έχουν περάσει 9 χρόνια από την υπόθεση.

Η εφέτης είχε αρχικά κατηγορηθεί για διαρροή δικαστικού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος και καταδικάστηκε πρωτοδίκως. Εν τέλει και μετά από δυο αναιρετικές αποφάσεις του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου απαλλάχθηκε οριστικά για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου. Το ίδιο συνέβη και στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό του Α.Π. αλλά ο Υπουργός Δικαιοσύνης έχει ασκήσει έφεση, οπότε αναμένονται περαιτέρω εξελίξεις.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ