Αυτά είναι τα ακουστικά του μέλλοντος που... διαβάζουν τη σκέψη [βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτά είναι τα ακουστικά του μέλλοντος που... διαβάζουν τη σκέψη [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κάποτε υπήρχε το κλασικό τρανζίστορ μέχρι να του πάρει τα πρωτεία το αξεπέραστο γουώκμαν το οποίο με τη σειρά του υποκλίθηκε στα cd και εν συνεχεία Mp3 players, ωστόσο, η ιαπωνική εταιρεία Neurowear πάει ένα βήμα παραπέρα και παρουσιάζει τα ακουστικά που διαβάζουν το μυαλό και επιλέγουν τι μουσική θα ακούσουμε.

Τα εν λόγω ακουστικά που βρίσκονται μεν σε πειραματικό στάδιο, αλλά σύντομα θα χτυπήσουν τις αγορές έχουν αισθητήρες που αντιλαμβάνονται τη διάθεσή σας και, εφόσον είναι συνδεδεμένα με ένα iphone μπορού να επιλέξουν τη μουσική που σας ταιριάζει εκείνη τη στιγμή.

Μάλιστα το σύνθημα που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι «Μουσική έμπευση από το υποσυνείδητ΄ο σας».

Βέβαια ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό κι έτσι οι αισθητήρες θα μπορούν ουσιαστικά να «καταλαβαίνουν» τρία διαφορετικά είδη διάθεσης, όπως όταν κάποιος είναι συγκεντρωμένος, μισοκοιμισμένος ή αγχωμένος, ενώ και τα ακουστικά δεν «διαβάζουν ακριβω τη σκέψη», καθώς οι αισθητήρες μπορούν να επηρεαστούν από διάφορους παράγοντες όπως το γρήγορο περπάτημα ή κάποια άτακτη τρίχα.

Ακόμη κι έτσι φαντάζει αρκετά διασκεδαστικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ