Ουκρανός πρωθυπουργός: Να κρύψετε τα λεφτά σας στη χώρα μας και όχι στην Κύπρο - iefimerida.gr

Ουκρανός πρωθυπουργός: Να κρύψετε τα λεφτά σας στη χώρα μας και όχι στην Κύπρο

Ουκρανός πρωθυπουργός: Να κρύψετε τα λεφτά σας στη χώρα μας και όχι στην Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με μαύρο χιούμορ σχολίασε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μίκολα Αζάροφ τις εξελίξεις στην Κύπρο, αλλά και τους φόβους των Ουκρανών που έχουν καταθέσεις στη χώρα της ευρωζώνης.

Σε συνέντευξη Τύπου ο κ. Αζάροφ θέλησε να επισημάνει ότι η Ουκρανία είναι πιο ασφαλής χώρα από την Κύπρο για να διαφυλάξει κάποιος τις καταθέσεις του νόμιμες ή παράνομες.

«Η ιστορία αυτή, παρ' όλη την αρνητική της πτυχή, έχει επίσης κάτι το θετικό. Κρύψατε τα χρήματά σας στην Κύπρο, στο εξωτερικό, πιστεύοντας ότι είναι πάρα πολύ ριψοκίνδυνο να το κάνετε στην Ουκρανία; Ομως αποδείχθηκε ότι είναι πιο ασφαλές να διατηρείτε τα χρήματα αυτά στην Ουκρανία», σημείωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, προστρέχοντας να ανασκευάσει τονίζοντας ότι αστειεύεται.

Η εκροή καταθέσεων εύπορων Ουκρανών από τη χώρα προς την Κύπρο με το πολύ ευνοϊκό φορολογικό καθεστώς ήταν σύνηθες φαινόμενο, ωστόσο, ο πρωθυπουργός Αζάροφ παραδέχθηκε ότι δεν μπορούν να υπολογίσουν ακριβώς το ύψος των κεφαλαίων στην Κύπρο.

Συνεχίζοντας σε πιο σοβαρό τόνο, ο Αζάροφ σημείωσε ότι οι επιχειρηματίες θα «αναλογίζονται εφεξής πολύ προσεκτικά τις αμφιβολίες τους όσον αφορά την αξιοπιστία» του τραπεζικού συστήματος.

«Εμείς έχουμε δείξει κατά τη διάρκεια αυτών των τριών ετών (στην εξουσία) ότι δεν λαμβάνουμε μέτρα κατάσχεσης», υπογράμμισε.

Πολλοί Ουκρανοί επιχειρηματίες έχουν καταχωρημένη έδρα των επιχειρήσεών τους στην Κύπρο και τα κεφάλαιά τους επαναπατρίζονται για να χρησιμοποιηθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ