Ένα αγοράκι δύο ετών το τελευταίο θύμα του E.coli - iefimerida.gr

Ένα αγοράκι δύο ετών το τελευταίο θύμα του E.coli

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα αγοράκι από τη Βόρεια Γερµανία, ηλικίας µόλις 2 ετών, είναι το τελευταίο θύµα του φονικού βακτηρίου που έχει µέχρι στιγµής στοιχίσει τη ζωή 36 ανθρώπων στη Γερµανία κι ενός στη Σουηδία. Από τις αρχές Μαΐου, οπότε ξέσπασε η επιδηµία Ehec, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται θάνατος παιδιού, αναφέρουν οι τοπικές αρχές. Mέχρι σήµερα, σύµφωνα µε το οµοσπονδιακό Ινστιτούτο Ρόµπερτ Κοχ (RKI), το νεότερο θύµα ήταν µια 20χρονη κοπέλα. Το δίχρονο αγοράκι πέθανε χθες τα ξηµερώµατα σε νοσοκοµείο στο Αννόβερο από νεφρική ανεπάρκεια, ενώ ο πατέρας του καθώς και ο 10χρονος αδελφός του, που επίσης προσβλήθηκαν από τη νόσο, βρίσκονται στο στάδιο της ανάρρωσης.

Μέχρι στιγµής, 2.453 άνθρωποι έχουν µολυνθεί αφότου κατανάλωσαν φύτρες φασολιών, οι οποίες αποτελούν την πηγή της µόλυνσης, όπως επιβεβαίωσαν έπειτα από εβδοµάδες σύγχυσης οι γερµανικές υγειονοµικές αρχές. Από αυτούς, ένα πολύ σηµαντικό ποσοστό –782, σύµφωνα µε τα τελευταία στοιχεία – υποφέρουν από αιµολυτικό ουραιµικό σύνδροµο (ΑΟΣ), µία επικίνδυνη επιπλοκή της νόσου, η οποία είναι δυνατό να επιφέρει βλάβες στα νεφρά, το αίµα, το νευρικό σύστηµα και κατά συνέπεια να προκαλέσει τον θάνατο του ασθενούς. Το 69% αυτών των περιπτώσεων αφορά γυναίκες.

Οι µολυσµένες φύτρες που διοχετεύτηκαν σε µεγάλο τµήµα της αγοράς προήλθαν από το αγρόκτηµα βιολογικής καλλιέργειας Γκέρτνερχοφ, στο Μπίνενµπιτελ, στη Βόρεια Γερµανία, επιβεβαιώνουν οι γερµανικές αρχές, και αίρουν όλες τις προηγούµενες προειδοποιήσεις για τα αγγούρια, τις ντοµάτεςκαι τα µαρούλια, που για αρκετές εβδοµάδες βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας των «υπόπτων». Χθες, ωστόσο, αξιωµατούχοι από την Υγειονοµική Υπηρεσία της Βαυαρίας ανακοίνωσαν ότι ανάµεσα στα 617 δείγµατα φρούτων και λαχανικών τα οποία εξέτασαν, βρέθηκε θετικό στο βακτήριο ένα κόκκινο µαρούλι. «∆εν είναι ακόµη βέβαιο ότι πρόκειται για το στέλεχος Ο104:Η4, το οποίο βρέθηκε στη Βόρεια Γερµανία. Ούτε υπάρχει επιδηµιολογική πληροφορία που να συνδέει το γεγονός µε τις περιπτώσεις εκεί», διευκρινίζεται στην ανακοίνωση της υπηρεσίας.

πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γερμανία επιδημία Ε.Coli
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ