Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε ΑΕΚ και Κατίδη για το ναζιστικό χαιρετισμό

Το δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του Γιώργου Κατίδη ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου προέβη σε απονενοημένη ενέργεια χαιρετώντας ναζιστικά έπειτα από το γκολ που πέτυχε για την ΑΕΚ εις βάρος της Βέροιας.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ και του ίδιου του ποδοσφαιριστή για τη συμπεριφορά του.

Βάσει των κανονισμών, ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι φέρει ευθύνη και η ομάδα του, τότε απειλείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα. Οι άνθρωποι της Ένωσης, πάντως, δεν ανησυχούν για τυχόν τιμωρία της ομάδας.

Εκτός του 20χρονου παίκτη, διώκεται πειθαρχικά και η ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη. Το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας στήριξε τη δίωξή του στο άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά παραβάσεις για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο Γιώργος Κατίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία και από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα την ερχόμενη Πέμπτη, εφόσον την ημέρα εκείνη συνεδριάσει η τριμελής επιτροπή (κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα).

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Εβαλντ Λίνεν, στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παίκτες αναφέρθηκε και στο θέμα Κατίδη επαναλαμβάνοντας ότι η κίνηση του παίκτη δεν είχε κανένα πολιτικό κίνητρο.

Ο Γερμανός επανέλαβε πως ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, μεταξύ άλλων και γιατί δεν γνώριζε την ιστορία του συλλόγου που ανήκει, αλλά όχι να «εξοντωθεί ποδοσφαιρικά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ