Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε ΑΕΚ και Κατίδη για το ναζιστικό χαιρετισμό - iefimerida.gr

Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε ΑΕΚ και Κατίδη για το ναζιστικό χαιρετισμό

Πειθαρχική δίωξη από τον εισαγγελέα σε ΑΕΚ και Κατίδη για τον ναζιστικό χαιρετισ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της αθλητικής δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση του Γιώργου Κατίδη ο οποίος το απόγευμα του Σαββάτου προέβη σε απονενοημένη ενέργεια χαιρετώντας ναζιστικά έπειτα από το γκολ που πέτυχε για την ΑΕΚ εις βάρος της Βέροιας.

Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε πειθαρχική δίωξη κατά της ΠΑΕ και του ίδιου του ποδοσφαιριστή για τη συμπεριφορά του.

Βάσει των κανονισμών, ο ποδοσφαιριστής αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού 5 αγωνιστικών, ενώ σε περίπτωση που αποδειχθεί ότι φέρει ευθύνη και η ομάδα του, τότε απειλείται με μηδενισμό στο συγκεκριμένο αγώνα. Οι άνθρωποι της Ένωσης, πάντως, δεν ανησυχούν για τυχόν τιμωρία της ομάδας.

Εκτός του 20χρονου παίκτη, διώκεται πειθαρχικά και η ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη. Το αρμόδιο όργανο της Ομοσπονδίας στήριξε τη δίωξή του στο άρθρο 23 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά παραβάσεις για ρατσιστική συμπεριφορά.

Ο Γιώργος Κατίδης αναμένεται να κληθεί σε απολογία και από το πειθαρχικό όργανο της Σούπερ Λίγκα την ερχόμενη Πέμπτη, εφόσον την ημέρα εκείνη συνεδριάσει η τριμελής επιτροπή (κάτι που ισχύει μέχρι σήμερα).

Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Εβαλντ Λίνεν, στη διάρκεια της ομιλίας του προς τους παίκτες αναφέρθηκε και στο θέμα Κατίδη επαναλαμβάνοντας ότι η κίνηση του παίκτη δεν είχε κανένα πολιτικό κίνητρο.

Ο Γερμανός επανέλαβε πως ο παίκτης πρέπει να τιμωρηθεί, μεταξύ άλλων και γιατί δεν γνώριζε την ιστορία του συλλόγου που ανήκει, αλλά όχι να «εξοντωθεί ποδοσφαιρικά».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ