Δικαιότερη λύση για την Κύπρο θέλει η Λαγκάρντ: Να βοηθηθούν οι μικροκαταθέτες - iefimerida.gr

Δικαιότερη λύση για την Κύπρο θέλει η Λαγκάρντ: Να βοηθηθούν οι μικροκαταθέτες

Δικαιότερη λύση για την Κύπρο θέλει η Λαγκάρντ: Να βοηθηθούν οι μικροκαταθέτες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υποστήριξε πως θα πρέπει να προχωρήσει η συρρίκνωση και η αναδιάρθρωση του τραπεζικού τομέα, ξεκαθάρισε ωστόσο πως θα πρέπει να βρεθεί και να προωθηθεί μια δικαιότερη συμφωνία ως προς την ποσόστωση της φορολόγησης των κυπριακών καταθέσεων.

«Προφανώς και στηρίζουμε απολύτως την πρόθεση των κυπριακών αρχών να εισαγάγουν κλιμακωτά ποσοστά στην έκτακτη εισφορά ή στην ανταλλαγή καταθέσεων με μετοχές στο πλαίσιο του συμφωνηθέντος χρηματοοικονομικού πακέτου των 5,8 δισ ευρώ» υποστήριξε η Λαγκάρντ.

Από την άλλη όμως τόνισε πως η συρρίκνωση του κυπριακού τραπεζικού τομέα πρέπει να προχωρήσει αφού είναι «απαράδεκτο το να υπάρχουν τράπεζες που θεωρούνται πολύ μεγάλες ώστε να αφεθούν να χρεοκοπήσουν».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ