Στουρνάρας: Το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο επώδυνη λύση - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Το «κούρεμα» των καταθέσεων είναι η λιγότερο επώδυνη λύση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με κύριο θέμα τις εξελίξεις στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα και το οικονομικό επιτελείο, με τον κ. Στουρνάρα να χαρακτηρίζει την φορολόγηση των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες ως «τη λιγότερο επώδυνη».

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Στουρνάρα στο και το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου, εν αναμονή των αποφάσεων στη Λευκωσία. Ο κ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για τα αποτελέσματα της χθεσινής τηλεδιάσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες και χαρακτήρισε το «κούρεμα» των καταθέσεων, ως τη λιγότερο επώδυνη» λύση, ενώ δήλωσε πως αύριο το απόγευμα στις πέντε θα ενημερώσει την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και την Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για τις εξελίξεις στην Κύπρο.

Παράλληλα, ξεκαθαρίστηκε πως δεν υπάρχει κανένα θέμα με τις καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες, ενώ ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι υπάρχει σχέδιο για την απορρόφηση των καταστημάτων των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Τέλος, στο τραπέζι «έπεσε» και το θέμα των συζητήσεων με την τρόικα, με τον κ. Στουρνάρα να εμφανίζεται αισιόδοξος πιστεύοντας πως θα βρεθεί λύση σε όλα τα ζητήματα, ενώ τάχθηκε υπέρ της είσπραξης του χαρατσιού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας το ως «την πιο ρεαλιστική λύση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ