Φάρμακο κατά της γήρανσης υπόσχονται οι επιστήμονες - iefimerida.gr

Φάρμακο κατά της γήρανσης υπόσχονται οι επιστήμονες

Φάρμακο κατά της γήρανσης υπόσχονται οι επιστήμονες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Φάρμακο που καταπολεμά τα γηρατειά υπόσχονται Αμερικανοί επιστήμονες από την ιατρική σχολή του Χάρβαρντ. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι το φάρμακο θα βοηθάει τους ανθρώπους να φτάσουν τα 150 και είναι πιθανό να κυκλοφορήσει στα επόμενα 5 χρόνια.

Οι ερευνητές έκαναν πειράματα σε ζώα και ανακάλυψαν ότι το κύριο συστατικό του κόκκινου κρασιού, η ρεσβερατρόλη, που βρίσκεται στη φλούδα των σταφυλιών ενεργοποιεί μία πρωτεΐνη τη σιρτουϊνη (της SIRT1), η οποία προστατεύει το σώμα από τη νοητική γήρανση, ανανεώνοντας τα μιτοχόνδρια.

Τα μιτοχόνδρια αποτελούν τα «εργοστάσια παραγωγής ενέργειας» των κυττάρων και τα γηρατειά οφείλονται στη φθορά τους. Ωστόσο η επανενεργοποίηση τους με την υπερδραστήρια SIRT1 μπορεί να ασκήσει σημαντικές επιδράσεις στην υγεία.

Στα πλαίσια της μελέτης, οι επιστήμονες χορήγησαν ρεσβερατρόλη σε ποντίκια και παρατήρησαν ότι είχαν διπλάσια αντοχή και σχετική ανοσία στις επιδράσεις της παχυσαρκίας και στη γήρανση, ενώ σε μελέτες με μέλισσες και μύγες παρατηρήθηκε παράταση της ζωής τους.

Με βάση τα αποτελέσματα αυτά, οι επιστήμονες εκτιμούν ότι φαρμακευτικές ουσίες παρόμοιες με τη ρεσβερατρόλη μπορεί να θεραπεύσουν ή και να προλάβουν νοσήματα σχετιζόμενα με τη γήρανση,ενώ δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να κυκλοφορήσουν μέσα στην επόμενη πενταετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ