Reuters: Η κρίση δεν αγγίζει τη Γερμανία - Θα κερδίσει 15 δισ. μέσω επενδύσεων - iefimerida.gr

Reuters: Η κρίση δεν αγγίζει τη Γερμανία - Θα κερδίσει 15 δισ. μέσω επενδύσεων

Reuters: Η Γερμανία εν μέσω κρίσης έχει οφέλη 15 δισ. έως το 2023 λόγω επενδύσεω
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κέρδη τουλάχιστον 15 δισ. ευρώ θα εξασφαλίσει η Γερμανία μέσα στη σκληρή οικονομική κρίση έως το 2023 λόγω του χαμηλού κόστους των επιτοκίων με τα οποίο δανείζει, εκτιμά το Ινστιτούτο Κιέλου για λογαριασμό του Reuters.

Σύμφωνα με έρευνα που έκανε το Ινστιτούτο για την παγκόσμια οικονομία για λογαριασμό του ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο λόγος που θα εξοικονομήσει αυτά τα 15 δισ., είναι ότι ενώ άλλες χώρες είτε δεν μπορούν να βγουν στις αγορές, είτε δανείζονται με πολύ υψηλά επιτόκια, η Γερμανία παραμένει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, γεγονός που της αποφέρει σημαντικά οφέλη.

Μάλιστα, όπως αναφέρει το Ινστιτούτο μόνο για φέτος η Γερμανία θα εξοικονομήσει δύο δισεκατομμύρια ευρώ, με την τάση να παραμένει αυξητική όσο συνεχίζει να δανείζει με χαμηλά επιτόκια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ