Μη μ' αφήσεις ποτέ - iefimerida.gr

Μη μ' αφήσεις ποτέ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άλλο ένα βιβλίο έγινε ταινία, η οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις συγκρίσεις που γίνονται αναπόφευκτα. Το μυθιστόρημα του Καζούο Ισιγκούρο «Μη μ’ αφήσεις ποτέ», που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη σκηνοθετεί στη μεγάλη οθόνη ο Μαρκ Ρόμανεκ («One hour photo»), με την Κάρεϊ Μάλιγκαν, την Κίρα Νάιτλι, και τον Άντριου Γκάρφιλντ να κρατούν τους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Η Κάθυ, η Ρουθ και ο Τόμυ ήταν μαθητές σ’ ένα ειδυλλιακό οικοτροφείο, χαμένο κάπου στην αγγλική ύπαιθρο. Τα παιδιά προστατεύονταν με προσοχή από τον εξωτερικό κόσμο κι ανατράφηκαν με τη γνώση ότι ήταν ιδιαίτερα πλάσματα. Όμως, για ποιον ακριβώς λόγο βρίσκονταν εκεί; Μόνο αρκετά χρόνια αργότερα, η 31χρονη πλέον Κάθυ επιτρέπει στον εαυτό της να υποκύψει στην έλξη της μνήμης. Κι αυτή η κατάβαση στο παρελθόν, στους μαιάνδρους μιας φαινομενικά ευτυχισμένης παιδικής ηλικίας, θα φέρει στην επιφάνεια παράξενα, σκοτεινά μυστικά, θα τη βοηθήσει να αντέξει τα χτυπήματα ενός σκληρού κόσμου και να επαναπροσδιορίσει τις σχέσεις της με τους ανθρώπους που αγαπά.

Το «Μη μ’αφήσεις ποτέ» είναι από τα πιο επιτυχημένα βιβλία του βραβευμένου με Booker (για τα «Απομεινάρια μιας ημέρας») Ισιγκούρο. Το μυθιστόρημα θέτει ένα βασικό, αρχετυπικό ερώτημα: τι είναι αυτό που μας κάνει ανθρώπους; Ο σκηνοθέτης Μαρκ Ρόμανεκ μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σκοπός μου είναι να παρασύρω το κοινό στον κόσμο του Ισιγκούρο. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα να δημιουργήσω μια ρομαντική και ευχάριστη ατμόσφαιρα, για να μεταφέρω τη γλυκόπικρη αλήθεια του βιβλίου μέσα από τις εικόνες μου». Στις 7 Απριλίου, που βγαίνει στις ελληνικές αίθουσες η ταινία από την Odeon, θα δούμε πώς τα κατάφερε.

Όλα τα βιβλία του Καζούο Ισιγκούρο κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ