Κουβέντα από Μέρκελ, Ολάντ και Μπαρόζο για τις εξελίξεις στην Κύπρο - iefimerida.gr

Κουβέντα από Μέρκελ, Ολάντ και Μπαρόζο για τις εξελίξεις στην Κύπρο

Κουβέντα από Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο τη φράση «η σταθερότητα του ευρώ συνιστά μόνιμο θέμα ανησυχίας, όπως το είδαμε και στην Κύπρο» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε μαζί με τους Φρανσουά Ολάντ και Ζοζέ Μπαρόζο στο Βερολίνο κατόπιν συνάντησης με την ελίτ των Ευρωπαίων βιομηχάνων.

Μάλιστα πρόσθεσε «απόψε δεν είναι αυτό το θέμα συζήτησης η Κύπρος, αλλά το πώς θα δημιουργηθεί μια Ευρώπη της ανάπτυξης που θα δίνει ελπίδες και θα είναι ανταγωνιστική».

Από την πλευρά του και ο Γάλλος πρόεδρος δεν προχώρησε σε καμία αναφορά για την Κύπρο, ενώ ο Ζοζέ Μπαρόζο σημείωσε ότι «η κρίση επιμένει, όπως δείχνουν οι αναπτυξιακές προοπτικές, το ποσοστό ρεκόρ της ανεργίας των νέων και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Κύπρο».

Και οι τρεις περιορίστηκαν στο να πουν ότι το «κλειδί για την επιτυχία» στην Ευρώπη είναι η ανταγωνιστικότητα και ζήτησαν «πιο δίκαιους» διεθνείς κανόνες ανταγωνισμού.

«Προτεραιότητά μας είναι να φτάσουμε ξανά την ανάπτυξη στο υψηλότερο σημείο της και για να τα καταφέρουμε πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ