ΠΑΣΟΚ: Tιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Tιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο

ΠΑΣΟΚ: Tιμωρητική και μυωπική η απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αποστάσεις από την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο παίρνει το ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας πως αυτή έχει στο μέγιστο βαθμό «τα τιμωρητικά και μυωπικά χαρακτηριστικά των κινήσεων διαχείρισης της κρίσης σε χώρες που σταδιακά εντάσσονται σε προγράμματα»

Κύκλοι της Ιπποκράτους σχολιάζουν πως ο ελληνικός λαός έχει ζήσει στο πετσί του την τακτική που ακολουθεί η Ευρωζώνη και δεν είναι άλλη από την τιμωρητική στάση στην αρχή και η μετέπειτα διόρθωση των αποφάσεών της στη συνέχεια. «Στο μεταξύ οι καταστάσεις επιδεινώνονται και ο φαύλος κύκλος τροφοδοτείται» συμπληρώνουν με νόημα.

«Τι μία λένε ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Ελλάδα, την άλλη ότι είναι "μοναδική περίπτωση" η Κύπρος, χωρίς να αντιλαμβάνονται το παιχνίδι με τη φωτιά και με τις αντοχές των κοινωνιών και των πολιτικών συστημάτων» προσθέτουν τα στελέχη της Ιπποκράτους επισημαίνοντας πως παρά το ότι οι οι εξελίξεις στην Ιταλία θα επέβαλαν πολύ μεγαλύτερη διορατικότητα, αυτή στην περίπτωση της Κύπρου δεν φάνηκε να υπάρχει.

Παράλληλα, εκφράζουν την ελπίδα ότι η Ευρωζώνη το ταχύτερο δυνατό θα τροποποιήσει τις αποφάσεις της για το κυπριακό πρόγραμμα, προστατεύοντας το ίδιο το ευρώ, τις χώρες που είναι εντεταγμένες, τυπικά ή ουσιαστικά, σε πρόγραμμα ή τελούν υπό πίεση και άρα τον εαυτό της συνολικά.

Σημειώνουν ακόμη ότι εναπόκειται στον κυπριακό λαό, σύμφωνα με τις θεσμικές διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταθμίσει τα δεδομένα και να κάνει την καλύτερη επιλογή για τους πολίτες και την οικονομία της Κύπρου, αλλά φυσικά και για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, τονίζοντας πως «ο κυπριακός λαός δεν χρειάζεται υποδείξεις από κανένα».

Την ίδια ώρα εξαπολύουν σφοδρή επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως είναι «αστείο και εξοργιστικό, κόμματα της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, να διαμαρτύρονται για το κούρεμα των καταθέσεων στην Κύπρο, όταν προεκλογικά επιφανή στελέχη του είχαν προτείνει να εφαρμοστεί το μέτρο αυτό στην Ελλάδα».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ