Αλαβάνος: «Πρέπει να φύγει άμεσα η Κύπρος από το ευρώ» - iefimerida.gr

Αλαβάνος: «Πρέπει να φύγει άμεσα η Κύπρος από το ευρώ»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπέρ της άμεσης αποχώρησης της Κύπρου από την Ευρωζώνη τάσσεται ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος υποστηρίζει ότι από ενδεχόμενο «κούρεμα» των καταθέσεων θα ζημιωθούν μόνο οι μικροί και μεσαίοι καταθέτες, χαρακτηρίζοντας τις εξελίξεις στην Κύπρο «δραματικές».

Ο κ. Αλαβάνος, σε ανακοίνωση του θεωρεί «μονόδρομο» την αποχώρηση της Κυπρου από το ευρώ προκειμένου να διασωθεί η οικονομία της χώρας, ενώ υποστηρίζει ότι το πρόβλημα της Κύπρου «δεν αφορά τους μεγαλοκαταθέτες -από όλον τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας- με τους φουσκωμένους λογαριασμούς από το ξέπλυμα μαύρου χρήματος» οι οποίοι ««οφείλουν να πληρώσουν βαριά το τίμημα των ανομιών τους και να γνωρίσουν το σπαθί της Δικαιοσύνης», αλλά τους μικρούς και μεσαίους καταθέτες.

Παράλληλα, ο κ. Αλαβάνος άσκησε σκληρή κριτική στην Ευρωζώνη, δηλώνοντας πως με τους όρους που επέβαλε στις χώρες που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση «έχει αποδειχθεί ότι καμία ασφάλεια δεν υπάρχει για τον μισθό. Καμία ασφάλεια για τη σύνταξη. Καμία ασφάλεια για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Καμία ασφάλεια για τη θέση εργασίας. Καμία ασφάλεια για τα ακίνητα των λαϊκών στρωμάτων» και τάσσεται υπέρ της εθνικοποίησης των τραπεζών και του «Σχεδίου Β'», το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει την αποχώρηση από την Ευρωζώνη, τον οικονομικό σχεδιασμό και την δημιουργία κοινωνικού κράτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ