Γιώργος Κατίδης: Νεοναζί ή απλά αδαής; - iefimerida.gr

Γιώργος Κατίδης: Νεοναζί ή απλά αδαής;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κίνηση του νεαρού ταλαντούχου άσου να σηκώσει το χέρι του σε ναζιστικό χαιρετισμό, αναμφίβολα σημάδεψε την καριέρα του. Παράγοντες του ποδοσφαίρου, πολιτικοί και όλα τα ΜΜΕ, ασχολήθηκαν με την ενέργεια του Γιώργου Κατίδη, αλλά ίσως την πιο καλή κριτική την έκανε ο προπονητής του Εβαλντ Λίνεν, ο οποίος δήλωσε ότι ο νεαρός ποδοσφαιριστής «ζει στον κόσμο του...»

Ποιος είναι ο Γιώργος Κατίδης:

Παιδί από φτωχή οικογένεια μεταναστών, ο Γιώργος Κατίδης γεννήθηκε στην Αμερική και μετά το διαζύγιο των γονιών του επέστρεψε στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από τις ακαδημίες του Άρη το 2008, με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις να τον στέλνουν στην πρώτη ομάδα των «κιτρινόμαυρων» το 2010 σε ηλικία μόλις 17 ετών, με το ντεμπούτο του να γίνεται τον Ιανουάριο του 2011. Οι σχέσεις του με τον προπονητή της ομάδας σύμφωνα με το sentragoal.gr, κάθε άλλο παρά ιδανικές ήταν και μετά από πειθαρχικό παράπτωμα, ο Κατίδης τέθηκε στο περιθώριο και προπονούνταν μόνος του. Τα...καμώματα του νεαρού άσου συνεχίστηκαν όταν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας φανέλας του Άρη εμφανίστηκε με πολιτικά ρούχα και αρνήθηκε να συμμετάσχει στην φωτογράφηση με τους συμπαίκτες, με αποτέλεσμα οι οπαδοί του Άρη να τον αποδοκιμάζουν.

Τον Αύγουστο του 2012, η ΑΕΚ στην δίνη των οικονομικών προβλημάτων της κινήθηκε για την απόκτηση του παίκτη, ο οποίος φάνταζε η ιδανική επιλογή για να δώσει λύσεις. Η μεταγραφή προχώρησε με την βοήθεια του μάνατζερ Αλκιβιάδη Φωτίου ο οποίος κρατά το 50-55% των δικαιωμάτων του. Οι κόντρες στην ΑΕΚ δεν άργησαν να εμφανιστούν. Μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ με την Κέρκυρα με 1-1 στο ΟΑΚΑ, οι παίκτες της Κέρκυρας κατήγγειλαν ότι ο Κατίδης σε έξαλλη κατάσταση τους έβριζε χυδαία στην φυσούνα, ενώ ο αρχηγός της ομάδας Γιώργος Μπάρκογλου δήλωσε: «Είναι καλό οι παίκτες της ΑΕΚ να σοβαρευτούν γιατί έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ. Είναι απαράδεκτο να βλέπεις παιδιά που ξεκινάνε να παίζουν ποδόσφαιρο τώρα, 19χρονα και 20χρονα, να βρίζουν μάνες, σπίτια και οικογένειες...». Το περιστατικό ξεπεράστηκε με αυστηρές συστάσεις προς τον ποδοσφαιριστή ο οποίος ωστόσο ξαναχτύπησε. Τον Νοέμβριο κατά την διάρκεια προπόνησης της ΑΕΚ, μετά από σκληρό μαρκάρισμα ο Κατίδης έπεσε κάτω. Ο βοηθός προπονητή της Ένωσης Μανώλης Παπαδόπουλος, του είπε να σηκωθεί με αποτέλεσμα ο Κατίδης να τσαντιστεί και ο Παπαδόπουλος να τον διώξει από την προπόνηση. Οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ, παραβλέποντας ότι λόγω των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων της ομάδας είχε χαθεί γενικά κάθε έννοια πειθαρχίας εξέδωσαν ανακοίνωση στρεφόμενοι εναντίον του λέγοντας μεταξύ άλλων: «Ο νεαρός καλά θα κάνει να κοιτάξει μόνο τη δουλειά του, δηλαδή να παίζει μπάλα, να περιορίσει τα σχόλιά του γύρω από την ομάδα στο Διαδίκτυο και να μη φέρεται υβριστικά εναντίον αντιπάλων ποδοσφαιριστών, όπως είχαν καταγγείλει πριν από μερικές αγωνιστικές οι παίκτες της Κέρκυρας».

Λίγες μέρες αργότερα στο ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός ο Κατίδης με τον νεαρό Τάσο Παπάζογλου του Ολυμπιακού μετά από έντονα μαρκαρίσματα του τελευταίου λογομάχησαν, με τον Παπάζογλου να χτυπάει στο αυτί τον Κατίδη, ο οποίος στη συνέχεια τον περίμενε στα αποδυτήρια ζητώντας του τον λόγο μετά τη λήξη του αγώνα και χρειάστηκε η παρέμβαση του Βασίλη Τοροσίδη για να μην πιαστούν στα χέρια. Τελευταίο περιστατικό πριν τον απαράδεκτο χαιρετισμό του Κατίδη, έγινε τον Δεκέμβριο, όταν ο νεαρός παίκτης είχε φραστικό επεισόδιο με τον γυμναστή της ομάδας Γιώργο Πήδουλα. Οι τόνοι ανέβηκαν, με αποτέλεσμα ο Λίνεν να διώξει τον Κατίδη από την αποστολή και το ξενοδοχείο.

Τα άτομα που είναι κοντά στον νεαρό ποδοσφαιριστή, αποκλείουν κατηγορηματικά την περίπτωση να είναι ο Κατίδης νεοναζί και υποστηρίζουν ότι είναι «καλό παιδί αλλά με τα μυαλά πάνω από το κεφάλι του». Ισως γι αυτό να μιμήθηκε και την απαράδεκτη κίνηση που είχε κάνει παλιότερα ο γνωστός νεοναζί ποδοσφαιριστής Πάολο Ντι Κάνιο, ο οποίος είναι και το αγαπημένο παιδί των οπαδών της Λάτσιο, γνωστών για τις εθνικιστικές τους πεποιθήσεις. Το μόνο σίγουρο είναι, ότι εάν ο Κατίδης έκανε μια τέτοια απαράδεκτη ενέργεια σε μια ομάδα η οποία υπέφερε από τον φασισμό και τον ρατσισμό όπως η ΑΕΚ, με οργανωμένους οπαδούς οι οποίοι είναι γνωστοί για τις αντιφασιστικές τους τάσεις -την Original 21-, οι ευθύνες δεν επιρρίπτονται μόνο σε αυτόν, αλλά και στους παλαίμαχους της ΑΕΚ και την διοίκηση, οι οποίοι δεν φρόντισαν να διατηρήσουν την πειθαρχία. Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν το έκανε επίτηδες, αλλά όπως και να έχει αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι μαθήματα ιστορίας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ