Η εικονογραφία των Pin-Up Girls στην υπηρεσία της αστρολογίας [εικόνες] - iefimerida.gr

Η εικονογραφία των Pin-Up Girls στην υπηρεσία της αστρολογίας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δείγματα της μαζικής αμερικανικής κουλτούρας μιας άλλης εποχής, τα «πίναπ κορίτσια» πήραν το όνομά τους από την ευρέως διαδεδομένη κατά τα μέσα του 20ου αιώνα φράση: «they are meant to be "pinned-up" on a wall» («είναι γραφτό να "καρφιτσωθούν" στον τοίχο»).

Όπερ και εγένετο: οι φωτογραφίες κόβονταν από περιοδικά, εφημερίδες και καρτ-ποστάλ και τοποθετούνταν στους τοίχους των εφηβικών ανδρικών και γυναικείων δωματίων.

Αρχικά επρόκειτο για φωτογραφίες «ζουμερών» μοντέλων εκείνης της εποχής. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, ο όρος Pin-Up (πιστοποιήθηκε το 1941) άρχισε να αναφέρεται σε σχέδια, έργα ζωγραφικής και άλλες εικόνες που αναπαριστούσαν τα φωτογραφημένα μοντέλα.

Οι Pin-Up φωτογραφίες απεικόνιζαν κατά κύριο λόγο διάσημες κυρίες sex symbols της εποχής, όπως η Μπέτι Πέιτζ, τις οποίες αναλάμβαναν να αποδώσουν σχεδιαστικά εξειδικευμένοι εικονογράφοι του είδους όπως οι Earle K. Bergey, Enoch Bolles, Alberto Vargas, Gil Elvgren, George Petty αλλά και αξιοσημείωτοι καλλιτέχνες όπως οι Rolf Armstrong και Art Frahm.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ