Από τα επεισόδια στους ... χορούς στο Σύνταγμα - iefimerida.gr

Από τα επεισόδια στους ... χορούς στο Σύνταγμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηρεμία αυτή την ώρα μετά από τις πολύωρες συγκρούσεις στο Σύνταγμα με τους "Αγανακτισμένους" να έχουν επανακτήσει τη πλατεία. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ κουκουλοφόροι συγκρούονταν με αστυνομικούς στη πλατεία Συντάγματος, λίγα μέτρα πιο μακρυά, οι "Αγανακτισμένοι" απαντούσαν με χορούς. Εντωμεταξύ 9 είναι οι τραυματίες από τα επεισόδια στο Σύνταγμα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, και 8 από αυτούς νοσηλεύονται στον Ερυθρό Σταυρό. Τραυματίας είναι και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου στον οποίο επιτέθηκαν στην οδό Λέκκα ορισμένοι από τους διαδηλωτές. Νωρίτερα και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Διαδηλωτές πέταξαν μολότοφ στο υπουργείο Οικονομικών. Είχαν προηγηθεί επεισόδια με μολότοφ από κουκουλοφόρους και με τους αστυνομικούς να κάνουν εκτενή χρήση δακρυγόνων. Αγανακτισμένοι διαδηλωτές κυνήγησαν τους κουκουλοφόρους οι οποίοι με την παρουσία τους αμαύρωσαν την εκδήλωση.

Η συγκέντρωση είχε πάρει τεράστιες διαστάσεις, καθώς διαδηλωτές είχαν πλημμυρίσει ολόκληρη την πλατεία Συντάγματος, ενώ γεμάτοι ήταν και οι γύρω δρόμοι. Απροσπέλαστο συνεχίζει να είναι το κέντρο της Αθήνας με τις Αστυνομικές δυνάμεις να έχουν κλείσει κάθε σημείο πρόσβασης προς τη Βουλή.

Παράλληλα, πληροφορίες μιλούν για, επιδρομή στο ξενοδοχείο «King George», της πλατείας Συντάγματος, από ομάδες ταραξιών. Οι άγνωστοι κουκουλοφόροι έσπασαν την τζαμαρία του ξενοδοχείου, εισέβαλαν στο εσωτερικό του και προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στον χώρο υποδοχής. Όπως έγινε γνωστό, ομάδες ακραίων στοιχείων «κατέβασαν» τζαμαρίες και προκάλεσαν ζημιές και σε άλλα ξενοδοχεία του Συντάγματος.

Κλούβες, μπλόκα, ακόμα και ένα ειδικό σιδερένιο τείχος με πλεξιγκλάς έχουν μετατρέψει το κτίριο του Κοινοβουλίου σε φρούριο. Η πορεία του ΠΑΜΕ με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα ενώθηκε με τους Αγανακτισμένους και σχημάτησε ένα ανθρώπινο ποτάμι που εκτείνεται από το Σύνταγμα μέχρι την Ομόνοια.

Περίπου 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ βρίσκονταν σε πλήρη ετοιμότητα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ